Hemma Hos: En bättre studentlya

Två kakelugnar, vackra originaldetaljer och med en takhöjd en bra bit över tre meter och endast ett stenkast bort från Vasastans puls bor studenterna Bella och Kristoffer i en stilsäker sekelskiftestvå.

Läs Mer »

Hemma Hos: En bättre studentlya

277747_Erik_Dahlbergsgatan_8b-23

Längs med Vasastans gator i Göteborg radar de mäktiga sekelskifteshusen upp sig. Bara ett stenkast från den populära Vasagatan ligger Erik Dahlbergsgatan, där Bella och Kristoffer bor i en charmig sekelskiftestvåa. Lägenheten är från början Bellas pappa Björns, men paret har bott i den under sin studietid. Utöver

Kungsportsavenyn och Vasastans alla restauranger och barer ligger här nämligen även Chalmers Tekniska högskola, endast tio minuter bort, där både Bella och Kristoffer studerar. De har, med andra ord, helt klart kommit över en bättre studentlya.

Lägenheten breder ut sig på 65 kvadratmeter, med över tre meter i takhöjd och inte mindre än två kakelugnar. Trots det cen- trala läget råder här dessutom total tystnad.

Här hörs inte ett enda ljud, vare sig f rån grannar eller stadens brus. Den generösa takhöjden gör att lägenheten ger en frihets- känsla. Jag brukar alltid säga att det är kubikmetrarna och inte kvadratmetrarna som räknas, säger Björn.

När Björn förvärvade lägenheten var det den tidsenliga 1800-talskänslan som lockade. Han föll för originalstuckaturen, de vackra trägolven och kakelugnarna.

När vi köpte lägenheten var det inte mycket som behövde justeras, men badrummet har vi helrenoverat, därefter har vi målat om köket i grått och låtit penseln gå över tak och väggar för att stärka ytfinishen, berättar Björn.

Lägenheten har fått en enkLare ansiktslyftning, men den gamla känslan har bevarats – det var viktigt, berättar Björn. Det har även varit viktigt att klä bostaden i rätt kostym, med en inredning som i dag är en blandning av designklassiker och vintagefynd som varvats med modernare inslag. Mycket är inhandlat på de Göterborgsbaserade favoritbutikerna Artilleriet och Norrgavel.

Men snart styr paret sitt flyttlass mot huvudstaden, och nya äventyr väntar, således även för lägenheten. Det har blivit dags för Björn att lämna över nycklarna till en ny lycklig ägare och för det har han tagit hjälp av mäklarfirman Bjurfors som säljer lägenheten. Inför visningen har Malin Jarkvist från Homestyle Göteborg stått för stajlingen.

Vi ville göra lägenheten mysig och hemtrevlig på ett modernt sätt. Ljuset i lägenheten är fantastiskt och köket är ju en dröm, avslutar Malin.

Text: Sophia Flemby Broberger, Stajling: Malin Jarkvist, Foto: Se360 För Bjurfors


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Hemma hos