Hemma Hos: Sofia & Andreas Lund Ek

”Att skapa ett fint hem behöver inte vara dyrt, det krävs bara lite tålamod och fantasi.” Ta en titt hemma hos Sofia och Andreas Lund Ek!

Läs Mer »

Hemma Hos: Sofia & Andreas Lund Ek

När livspusslet blev svårt att lägga och vardagen mest handlade om bilköer och långa arbetsdagar kände Sofia och Andreas Lund Ek att det var tid för en förändring. De ville flytta någonstans där tvillingarna Betty och Ella kunde få en tryggare uppväxt och där inte långa turer till jobb och förskola tog upp för mycket tid i vardagen.

Flyttlasset gick söderut, närmare bestämt till Skåne och Lund. Ett år har gått och de har nu kommit i ordning ordentligt i sin sekelskiftes- lägenhet i centrala Lund.

Det var viktigt för oss med en mindre stad med mycket kulturliv och historia och man kan säga att Lund är som en storstad i litet format. Men det har tagit tid att vänja sig vid det lugnare tempot och ibland saknar vi pulsen i Stockholm.

När de tog över lägenheten var den sliten och behövde rustas upp. För Sofia som jobbar som inredare var det självklart att de skulle sätta sin egen prägel på lägenheten.

Från första stund kände vi att lägenheten hade en härlig atmosfär. Vi har alltid drömt om en sekelskiftslägenhet och den här lägenheten upp- fyller mycket av det vi tänkt oss. Vi föll för ljusinsläppet i vardagsrummet tillsammans med den generösa takhöjden och den bevarade charmen.

Och att lägenheten har ett stort kök där många kan samlas var viktigt för mig, eftersom jag älskar att laga mat, säger Sofia.

I vardagsrummet har Sofia utgått från kakelugnen när hon valde kulör, den ljusskiftande nyansen framhäver de vackra detaljerna.Till sovrummet blan- dade hon själv till en ton som ger rummet en ombonad känsla. För Sofia är det viktigare att inreda med kvalitet och charm än med ny design. Många av sina fynd gör hon på någon av Lunds loppisar.

Att skapa ett fint hem behöver inte vara dyrt, det krävs bara lite tåla- mod och fantasi. Jag inspireras mycket av personliga hem och stilar, där det finns en historia att berätta.

Sofia har alltid något nytt projekt på gång hemma och mycket av möblerna har de byggt själva. Andreas är möbelsnickare och får ofta beställningar av Sofia.

Nu börjar jag känna mig ganska nöjd med lägenheten, men helt färdiga tror jag aldrig att vi blir. När vi är det så är det nog dags att flytta vidare.

Text och stajling: Elin Hermansson/Houses of Pictures, Foto: Sofi Sykfont/House of Pictures


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Hemma hos