Inredaren Tipsar: Helena Nord

Helena är formgivare och konstnär. Hon arbetar på det egna företaget En form av Nord, där hon håller workshops och gör andra kreativa uppdrag. Utöver det driver hon DIY- bloggen Mormorsglamour på Sköna hem. Här har hon listat fyra inredningstips om belysning!

Läs Mer »

Inredaren Tipsar: Helena Nord

Bild 1 kopiera

Helena är formgivare och konstnär. Hon arbetar på det egna företaget En form av Nord, där hon håller workshops och gör andra kreativa uppdrag. Utöver det driver hon DIY- bloggen Mormorsglamour på Sköna hem.

Vad ska man tänka på när man väljer belysning till hemmet? Innan du köper den där vackra lampan, testa hur den ser ut tänd. Ger den ett behagligt sken? Är den mönstrad? Då kan det lätt bli mönster i skenet från lampan på väg- garna. Är det en glödlampa utan skärm, kan det lätt bli ett hårt ljus, så glöm inte dimmer. En annan viktig sak är att se över belysningen hemma. Vi väljer av vana ganska ofta en lampa som ska lysa upp stora delar av ytan. Exempelvis lampan över köksbordet och en stor lampa över vardags- rumsbordet.Tänk på att ett vardagsrum behöver fler belysningskällor än ett sovrum. Och använd dimmer för att enkelt kunna ändra ljusets styrka.

Vilka belysningstrender tror du att vi får se i höst? Vi har under tidigare år sett en ganska sparsmakad belysning som är stilren och nätt utan att göra särskilt mycket anspråk. Mycket metaller såsom koppar och mäss- sing. Det är en trend jag tror kommer hålla i sig. Men jag ser även tydligt att det kommer en parallell trend med armaturer som vågar ta plats lite mer. Belysning med mycket karaktär och personlighet. Lamporna blir nästan som en installation i sig, och materialen blir mer trä, svärta och sammet.

Har du något bra DIY-tips till den som vill piffa upp sin gamla lampa ? Har du gamla lampskärmar med mönster som inte passar där hemma? Att klä om lampskärmen är inte så svårt. Ta bort det gamla tyget och använd som mall, klipp ut efter mallen och limma fast på skärmens stomme.

Vilket är ditt bästa tips för att få till en mysig stämning i hemmet med hjälp av belysning? Dimningsbar belysning gör det enkelt att sänka belysningen. Sen såklart, glöm inte stearinljusen, de skapar stämning och ger ett levande sken som är oslagbart och ökar mysfaktorn.

 


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Trend

  Sommaren hänger förhoppningsvis i ett bra tag till. Här är de tjusigaste prylarna att packa för både utflykten till landet och picknickfilten i stan.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Marie Jedig

  Färgstarka bloggaren Marie Jedig bor i en stilsäker våning i Köpenhamn. För Rum Hemma talar hon ut om snacksalami, drömmöbler och filosofiska citat.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Trine Kjær

  Färgsprakande influencern Trine Kjær om att våga mixa olika färger och sitt bästa gratisnöje.

  Läs Mer »
 • Sommar i sikte! Lev ut med veckans bästa budgetköp

  Långhelg i sikte och sommar i luften gör att vi drömmer om att spendera varje vaken minut utomhus. I veckans budgetsvep listar vi de bästa prylarna för härligt häng i solen. En rolig skål blir ett färgglatt och uppiggande inslag till dukningen. Servisen Rua Nova av Raphael Bordallo Pinheiro är vår favorit. Skål, 299 kronor, Läs Mer »