Sandbergs Trend Report AW 2015

Precis innan höstterminen drog igång hade jag lyckan att göra ett studiebesök på Sandbergs tapetfabrik i Ulricehamn. Det var där jag fick en sneak peek på den då ännu inte lanserade serien Skog och det var också där och då jag fick tjuvkika på “deras lilla gröna”- trendrapporten höst/vinter 2015 in the making. Nu finns Läs Mer »

Sandbergs Trend Report AW 2015

Precis innan höstterminen drog igång hade jag lyckan att göra ett studiebesök på Sandbergs tapetfabrik i Ulricehamn. Det var där jag fick en sneak peek på den då ännu inte lanserade serien Skog och det var också där och då jag fick tjuvkika på “deras lilla gröna”- trendrapporten höst/vinter 2015 in the making. Nu finns den i tryck! Tipstack till Martin (som f ö råkar vara gift med tapetdrottningen Hanna Wendelbo-Hansson tillika Creative Director på just Sandberg).
 
Hanna visar provtrycken av Skog.
 
Tomtarnas julverkstad. På designkontorets anslagstavla satt moodboards som skulle komma att utmynna i den 15-sidiga lilla trendboken. Vill ni bläddra igenom hela så finns den digitalt här.
 
 
Först ut är Essence – där vi längtar efter att hitta det basala, att skala ner och uppskatta det enkla i livet i samspel med våra nära, kära och naturen. Jordiga färger och lugna mönster.
 
Lush – trenden som speglar tillgängligheten av idag där vi gärna identifierar oss med utvalda prylar från resor till världens alla hörn (eller via internet) och exklusiva material. Mycket Art Deco, metaller, eklektiskt och med djärva mönster.

 
Nostalgia – en riktig tilbakablick till långt innan urbaniseringen, egengjort från jord till bord, med en förkärlek för det patinerade och besjälade. Det operfekta inte bara lockar utan är själva essensen av stilen. Ljusa toner, blommiga och historiska mönster.
 
Play – är precis som det låter den lite mer lekfulla trenden. Optimism, ungdomlighet och skaparglädje lägger grunden för det som andas nordisk minimalism med en grafisk och modern ton kantad av pasteller och milda mönster.

Fritt översatt.
 
Vid första anblicken tänkte jag att jag var Nostalgia personifierad med tanke på min vurm för gamla hus och besjälade saker, men vid närmare eftertanke så ser det nog ut så här: Nostalgia 50%, Essence 30% och Play 20%. Lush är en stil jag personligen har svårt att identifiera mig med. Desto mer spännande att utforska alltså. Vilken av denna trend/er identifierar du dig med?
 
[ o ]: bild 1,2 Sara Zetterström, 3,4,5 & 6 från Sandberg Trend Report AW 2015

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

färg & tapeter

 • Sluta gissa kulören

  Det här är inte ett tips för alla, det fattar jag mer än väl eftersom denna lilla gadget kostar nästan 3000 spänn, och sååå intresserad av färger är man kanske inte. MEN, om du jobbar med kulörer på daglig basis så är det här här lilla hjälpmedlet vi har på kontoret mitt tip of the Läs Mer »

 • Tapetkärlek från Sandberg

  Det damp ner en inbjudan i brevlådan till lanseringen av Flora Sandbergica, den senaste kollektionen tapeter från Sandberg. Jag fick dessvärre tacka nej eftersom jag har haft fullt upp med att välja Årets monter på UF-mässan i länet hela dagen (hur kul som helst) och spanade istället in pressmaterialet nu på kvällskvisten. Oh my så Läs Mer »

 • Sandbergs Trend Report AW 2015

  Precis innan höstterminen drog igång hade jag lyckan att göra ett studiebesök på Sandbergs tapetfabrik i Ulricehamn. Det var där jag fick en sneak peek på den då ännu inte lanserade serien Skog och det var också där och då jag fick tjuvkika på “deras lilla gröna”- trendrapporten höst/vinter 2015 in the making. Nu finns Läs Mer »

 • Colour of the year 2016

  Orcher Gold – eller guldockra på ren svenska är utsedd av Nordsjö till årets färg 2016 och välfirad under hashtag #coty16. Tillsammans med ett tjugotal andra inredningsbloggare från Sverige och Norge blev jag inbjuden till färgfest i Nääs fabriker utanför Göteborg, otroligt vackra lokaler i de gamla tegelbyggnaderna som tidigar var spinneri och där man Läs Mer »