Miscellaneous w43/2015

Oktober börjar sjunga på sista versen och vintertiden belägrade oss inatt, kanske är det därför jag sitter här och gäspar som en tok och ville ta kväll redan klockan 20. Innan jag tar kväll tänkte jag dela med mig av det som passerat min väg den gångna veckan och som vanligt hittar du bildkällan genom Läs Mer »

Miscellaneous w43/2015

Oktober börjar sjunga på sista versen och vintertiden belägrade oss inatt, kanske är det därför jag sitter här och gäspar som en tok och ville ta kväll redan klockan 20. Innan jag tar kväll tänkte jag dela med mig av det som passerat min väg den gångna veckan och som vanligt hittar du bildkällan genom att klicka på bilden.
 
Vi hade en sån här blomspruta när jag var liten och jag kan fortfarande känna den metalliska smaken i munnen som följde med vattnet när man satte munstycket mot läpparna och pumpade som Louis Armstrong. Tänk om man kunde öronmärka sånt från barndomshemmet som skulle komma att betyda mycket för en när man blivit äldre… Nu får jag istället skaffa mig en egen blomspruta som mitt barn kan bygga minnen kring, den här sötnosen från brittiska Haws finns ex. på Floramor & Krukatös och kommer hjälpa mig med mina övervintrande växter.

 
 
Det är vissa djur som betyder lite extra för mig. Trollsländor till exempel, de verkar så himla snälla och fredliga. Dessutom är de fascinerande i sin utformning med stora tunna vingar. Fina trollsländekrokar från Le Kiosk skulle kunna hjälpa oss att hålla bättre ordning både i hall och badrum.
 
 
Appropå Le Kiosk. Jag har genom hela livet vandrat hand i hand med färgen mossgrön, det finns ju få andra som gifter sig så bra med rött hår, dessutom har jag en lång affär med Monstera-formen så när denna väska dök upp i webbshoppen igår känns det som en accessoar jag villhöver.
 
 
Jag ömsom förälskar mig och ömsom tänker strategiskt när jag förändrar garderoben. I det här fallet var det en klockren ögonblicksförälskelse och kanske tur att den här übersnygga rosenmösntrade och lejongula kimonon är slutsåld hos Kyss Johanna. En påfågelfåtölj kommer bli svår att få igenom dörrarna (läs: förbi mannen) här hemma (tro mig jag har redan försökt) men jag ser fram emot det perfekta stylinguppdraget där en sådan med fördel agerar statist.

 
En nyfunnen blogg som guidar oss läsare genom naturens skafferi är Dags att plocka (jag hittade den när jag skulle sätta rubriken till mitt inlägg om ekollon). Med en klok tanke och inspirerande i sin design ser jag fram emot att fördjupa mig i Emilia och Simons vardag och matlagning på “ogräs”.
 
 
Den här veckans blandning går liksom inte att ta sig igenom utan att nämna Trollhättan och det vansinnesdåd som utspelade sig på skolan Kronan i torsdags. Jag har blivit så tunnhudad sedan jag blev mamma, vidden av empati har vuxit sig nästan ohanterbar emellanåt. Inte för att jag skulle vilja ha det på något annat vis, känslokyla finns så det räcker i världen. Jonas Gardell skriver det så bra i sin krönika, om ljusen som släcktes så plötsligt och meningslöst.
 
Så, avslutningsvis denna sista söndag i oktober vill jag bara säga; var rädda om varandra och framför allt dig själv! Mår du bra kommer det garanterat påverka de flesta i din omgivning.
 
Peace out.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Miscellaneous

 • Miscellaneous w41/2016

  Helgen har verkligen gått i snigelfart och jag har bara legat i soffan och läst mina nya böcker… Ha! Det var ingen som trodde på den va?! Nope, i vanlig ordning gick det blinketi-blink-fort mellan fredag och söndag, min syrra med sambo har varit nere på besök och förutom mysiga middagshäng om kvällarna så har Läs Mer »

 • Miscellaneous w40/2016

  Oh my vilken supersnabb helg, kändes som att lördag och söndag tävlade om att ta slut snabbast. Här hemma fortsätter renoverandet och det går bra tackar som frågar. Vi är till exempel fortfarande gifta. Men ännu är statusen på ofattbara låga nivåer som att knacka ner puts från murstocken (ju ops, den tillkom liksom på Läs Mer »

 • Miscellaneuos w 39/2016

  Veckans småhopp kommer här, sånt som snurrar i mitt huvud och gillas på ena eller andra eller båda visen. Första trevande dagarna av oktober har avverkats och redan 100% regn. Men desto större anledning att verkligen använda den där gamla oljelampan och kura i soffan. Om man hade någon förstås. Emma Olbers REjoin från Ire Läs Mer »

 • Miscellaneous w38/2016

  Denna veckas blandband cirkulerar bara kring vardagsrum nummer 2. När det går trögt i beslutsordningen så försöker jag fokusera på slutresultatet och visualisera oss i det färdiga rummet istället, det håller i alla fall min motivation uppe. Just nu riktigt kliar det i fingrarna att sätta släggan i putsen på murstocken. Lite läbbigt är det Läs Mer »