Miscellaneous w50/2015

Veckans sista dag och idag har vi redan tänt tredje adventsljuset och firat Lucia. Eller faktiskt så har det inte blivit så värst mycket firande, främst för att vi haft besök av våra Älmhultskompisar Elin, Henrik och busfröet C och det varit full rulle, fast kanske mest för att Jesper tajmade in kompishänget med att Läs Mer »

Miscellaneous w50/2015

Veckans sista dag och idag har vi redan tänt tredje adventsljuset och firat Lucia. Eller faktiskt så har det inte blivit så värst mycket firande, främst för att vi haft besök av våra Älmhultskompisar Elin, Henrik och busfröet C och det varit full rulle, fast kanske mest för att Jesper tajmade in kompishänget med att vara sjuk och delar av familjen liksom gick på sparlåga. Men imorgon ska vi se Boo lussa på förskolan. Får se om hon kommer sjunga alla sånger hon tränar på här hemma eller om det blir tvärtyst som i fjol.
Nu är det dags för blandningen av grejer som florerat runt mig på sistone, som vanligt bildkälla när du klickar på bilden.
Det ligger en intensiv jobbperiod bakom mig, kul för det mesta och den här veckan har ju jag som jag nämde planerat för ett matstylingjobb för Ikea. I inspirationsfasen stötte jag gång på gång på bilder av One-pot pasta. Blir onekligen sugen på att testa. Bara att slänga allt i en gryta och koka tills pastan är mjuk.
Planerna för Attefallshuset vi ska bygga börjar så smått ta form. I alla falla i mitt huvud och lite på Pinterest. Där hittar man bland annat den här bilden och även om jag vet att vår lilla gäststuga kommer bli mer stilren när Jesper får säga sitt så älskar jag känslan i det här boho-chica krypin:et.

 

Att ha en målbild sägs ju vara bra bl. a för att motivera sig. Själv är jag rätt dålig på det precis som att jag sällan premierar mitt slit. En god vän planterade citatet Work hard – play hard hos mig för många år sedan och nu när mina önskeskor kommit in i lager igen ska jag ta och leva efter den devisen och belöna mig rejält.
När vi ändå är inne på personlig stil så insåg jag häromdagen att det är flera månader sedan jag var hos frisören – jag låter ju håret växa för att få lite längder igen. På Pinterest har jag faktiskt ett eget anslag för hårinspo – där jag återfann den här bilden. Gillar rufset, en enkel fläta och den mysiga tröjan. Det dröjer nog till nästa år innan jag fixat underlaget dock.
Appropå barr. Om förra julen kännetecknades av granar med hela rotsystem i glasvaser så tycker jag mig se att årets trend är bordsgranen. Jag tilltalas av tanken på en mindre variant, mer lätthanterlig, men som ändå får lite höjd i och med att den placeras på ett bord eller skänk. Vi kommer få se många av dem de kommande veckorna var så säker, men har ännu inte bestämt om det blir så i Hundraåringen eller inte.
Från julgran till det som kanske ligger under den. Eftersom jag är emot köphysterin som råder i juletid och vi i storfamiljen tagit gemensamt beslut att skippa julklapparna sedan många år tillbaka. Därför är min önskelista inte särskilt lång men Jesper och jag ger hur som helst fortfarande varann paket. Smycken är väldigt personligt för mig och inget jag byter särskilt ofta, dagligen bär jag ringen jag fick av honom 2002 och armbandet 2012. I år har jag hintat om Atom47 och Beatas fantastiska hantverk. Min bästis fick ett armband med en kärleksknut av mig när hon behövde lite pepp och nu tänker jag att en liten Tiny knot gärna skulle få pryda den främre leden på mitt högra ringfinger. Vi får se om han nappat.
Nä nu är det dags att lägga även den här söndagen till handlingarna men imorgon tänkte jag berätta en stor nyhet här på bloggen – välkommen åter!

2 kommentarer på "Miscellaneous w50/2015"

 1. Emma skriver:

  Nästa år är ju bara sjutton dagar bort så det är ju ibte så långt att vänta på en frisyr 😉

 2. Christine skriver:

  Vilka fantastiska smycken. Åh jag skall spara sidan. En dag tänker jag att jag skall ge mina två systerdöttrar var sitt eternits smycke…vackert..Vackert…Jag känner också så. Vi byter presenter med varandra men i år har jag satsat på upplevelse..som jag längtar efter barnteater saltkråkan med "mina" trollungar <3 Ha en fin Advent och vecka.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Miscellaneous

 • Miscellaneous w41/2016

  Helgen har verkligen gått i snigelfart och jag har bara legat i soffan och läst mina nya böcker… Ha! Det var ingen som trodde på den va?! Nope, i vanlig ordning gick det blinketi-blink-fort mellan fredag och söndag, min syrra med sambo har varit nere på besök och förutom mysiga middagshäng om kvällarna så har Läs Mer »

 • Miscellaneous w40/2016

  Oh my vilken supersnabb helg, kändes som att lördag och söndag tävlade om att ta slut snabbast. Här hemma fortsätter renoverandet och det går bra tackar som frågar. Vi är till exempel fortfarande gifta. Men ännu är statusen på ofattbara låga nivåer som att knacka ner puts från murstocken (ju ops, den tillkom liksom på Läs Mer »

 • Miscellaneuos w 39/2016

  Veckans småhopp kommer här, sånt som snurrar i mitt huvud och gillas på ena eller andra eller båda visen. Första trevande dagarna av oktober har avverkats och redan 100% regn. Men desto större anledning att verkligen använda den där gamla oljelampan och kura i soffan. Om man hade någon förstås. Emma Olbers REjoin från Ire Läs Mer »

 • Miscellaneous w38/2016

  Denna veckas blandband cirkulerar bara kring vardagsrum nummer 2. När det går trögt i beslutsordningen så försöker jag fokusera på slutresultatet och visualisera oss i det färdiga rummet istället, det håller i alla fall min motivation uppe. Just nu riktigt kliar det i fingrarna att sätta släggan i putsen på murstocken. Lite läbbigt är det Läs Mer »