Miscellaneous w52/2015

Årets sista gott och blandat inlägg kommer här, en dag sent. Vet ni, först när jag gick och lade mig igår strax innan midnatt så slog det mig att det var söndag  – miscellanousdag! Snacka om att ta ledigheten på stort allvar när en redan är dagvill efter en vecka. Och veckan som gått har Läs Mer »

Miscellaneous w52/2015

Årets sista gott och blandat inlägg kommer här, en dag sent. Vet ni, först när jag gick och lade mig igår strax innan midnatt så slog det mig att det var söndag  – miscellanousdag! Snacka om att ta ledigheten på stort allvar när en redan är dagvill efter en vecka. Och veckan som gått har ju innefattat en hel del jul kan man säga, men det är kanske det sista jag vill skriva om just nu. I alla fall funkar jag så att direkt efter julafton (eller åtminstone så fort ev. julfirande med släkten är förbi) så börjar jag längta efter det nya året. Att få vända blad i en sprillans kalender, med en pirrande förväntan inför det som komma skall. Bildkälla genom att klicka på bilderna.

 

Den här julledigheten står ansiktslyftning av lilla toaletten på att-göra-listan. Den är verkligen inte stor, 1,2×1,2 m, och inte åtgärdad på nästan 40 år. Så här pinnas det och diskuterar materialval och omfattning medan vi väntar på att alla byggvaruhus ska öppna efter juldagarna. Daniellas lösning för sin gästtoa inspirerar och det är mycket möjligt att det blir en copy/paste på den handfatshyllan.

miscellaneous52_daniellawitte_guesttoilet

En annan renovering som ligger och marinerar är Boos rum, även om hon så sent som igår deklarerade att hon minsann “vill ha kvar sina skrovliga och håliga väggar” (?!). Jag optimerar möblering och funderar på lekfulla lösningar i huvudet. Både gunga och en liten scen finns med (men ribbstolen har fått stryka på foten) i planerna. Libertys blommiga textilier är både barnsliga och vuxna på samma gång och jag vill ha många blandade tyger på kuddar och sängkläder. En favorit är mönstret Elysian.

miscellaneous52_liberty_elysian_fabric

När jag inte funderat på renoveringsplanerna för Hundraåringen tänker jag att det är hög tid att ge sig ut och springa igen. Jag är en riktig periodare när det kommer till löpning – vilket gör startsträckan lika lång varje gång. Vanligtvis använder jag varumärken för sport- och friluftsliv på mina träningskläder men Lindex SS16 gör mig nyfiken att testa nytt. Färgerna i den här outfiten är precis det jag går igång på nu, svart, marin och lite puder.

miscellaneous52_lindex_ss16_sports

Mitt förra miscellaneous-inlägg gjorde jag slag  i saken och investerade i ett par byxor. Den klassiska Was-brallan från Hope känns precis lagom dressad men med den lilla twisten som jag älskar, känner på mig att det blir vårens favorit.

miscellaneous52_hope_wastrousers

Appropå hope (om än lite långsökt). Senaste tillskottet i bokhyllan är Modern Kalligrafi (2012) av Cecilia Skogh. Jag har så länge jag kan minnas vurmat för och fascinerats av fina handstilar och typsnitt, som 14-åring gick jag med mamma på en kvällskurs i just kalligrafi och jag är sugen att damma av de gamla skillsen. 2016 ska bli hantverkets år för mig, mer DIY, mer handgjort och mer lek! Boken är användbar men stilmässigt inspireras jag mer av Ylva Skarps fingertoppskänsla.

miscellaneous52_kalligrafi_ylvastark

Talking about fingertoppskänsla. I bloggosfären har det rört en hel del på sig på sistone då ursprungsredaktionen till livsstils-sajten Lovely life har gått vidare åt olika håll (istället har en ny redaktion tagit vid). Min Lovely Life-favorit Tant Johanna heter numera enbart Johanna Bradford och hittas här.

miscellaneous52_johannabradford

Gårdagen bjöd på dop när Boos kompis lillebror skulle tvätta håret i kyrkan. Högmässan efter jul, rätt tungt för en icke-troende (tack gode gud(!) för söndagsskola med saga och rita för de minsta när det mässades som mest). Icke troende som sagt, men en sucker för den sakrala känslan i kyrkor och full av barndomsminnen från en lågstadiefröken som samlade oss kring orgeln för att sjunga psalmer varje morgon (detta var 1986 och inte för hundra år sedan som en kan tro). Prästens predikan var dock högst samtida och inspirerande då han pratade om vikten av att leka, och att inte ta sig själv på för stort allvar. Detta ska också få följa med mig in i det nya året precis som tonerna till Elias. Nästa lista blir först nästa år…

miscellaneous52_elias_warcry

Idag är det äntligen dags att riva lite tapet på den där toan som sett bättre dagar.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Miscellaneous

 • Miscellaneous w41/2016

  Helgen har verkligen gått i snigelfart och jag har bara legat i soffan och läst mina nya böcker… Ha! Det var ingen som trodde på den va?! Nope, i vanlig ordning gick det blinketi-blink-fort mellan fredag och söndag, min syrra med sambo har varit nere på besök och förutom mysiga middagshäng om kvällarna så har Läs Mer »

 • Miscellaneous w40/2016

  Oh my vilken supersnabb helg, kändes som att lördag och söndag tävlade om att ta slut snabbast. Här hemma fortsätter renoverandet och det går bra tackar som frågar. Vi är till exempel fortfarande gifta. Men ännu är statusen på ofattbara låga nivåer som att knacka ner puts från murstocken (ju ops, den tillkom liksom på Läs Mer »

 • Miscellaneuos w 39/2016

  Veckans småhopp kommer här, sånt som snurrar i mitt huvud och gillas på ena eller andra eller båda visen. Första trevande dagarna av oktober har avverkats och redan 100% regn. Men desto större anledning att verkligen använda den där gamla oljelampan och kura i soffan. Om man hade någon förstås. Emma Olbers REjoin från Ire Läs Mer »

 • Miscellaneous w38/2016

  Denna veckas blandband cirkulerar bara kring vardagsrum nummer 2. När det går trögt i beslutsordningen så försöker jag fokusera på slutresultatet och visualisera oss i det färdiga rummet istället, det håller i alla fall min motivation uppe. Just nu riktigt kliar det i fingrarna att sätta släggan i putsen på murstocken. Lite läbbigt är det Läs Mer »