Guide till nyårsbubblet

Det har blivit dags att skåla in det nya året, men vad ska vi egentligen fylla glasen med? Rum Hemma ger dig den ultimata guiden till nyårsbubblet med expertråd och redaktionens favoriter.

Läs Mer »

Guide till nyårsbubblet

Det har blivit dags att skåla in det nya året, men vad ska vi egentligen fylla glasen med? Är dyrast alltid godast? och hur ska vi servera dropparna? Rum Hemma har frågat Domaines Wines vinimportör Johan Broberger om råd och vi passar även på att lista några favoriter.

Amina Taittinger kopiera

 

Champagne, 479 kronor, Taittinger

Sophia

Champagne, 239 kronor, Bollinger

Joanna

Prosecco, 79 kronor, Castelforte

13725 kopiera

Champagne, 225 kronor, Veuve Clicquot

Expert

 Tips från Johan Broberger: Mousserande vin, 99 kronor, Patriarche

Expertens råd

 Domaines Wines vinimportör Johan Broberger guidar oss rätt inför det stundande valet av nyårsdryck. 

Hur ska man tänka när man väljer skumpa inför nyår?
Champagne har en hög syra och bör därför drickas till mat som är ganska mild i smaken med en touch av syra. Även om många champagner beskrivs som torra så finns det en del sötma i de flesta, det gör att de passar bra till lite salta tilltugg.

Ska man satsa på ett mousserande eller riktig Champagne?
Är man en finsmakare då skulle jag helt klart rekommendera Champagne till mat- och fördrink för dess överlägsna fräschör och elegans. Det skall dock sägas att det idag finns väldigt många bra alternativ till Champagne från många andra länder som Italien, Spanien och England för att nämna några. Cava är i många fall ett mycket bra och framförallt prisvärt mousserande vin.

Hur ska den perfekta skumpan serveras?
Champagne bör serveras i 7-8 grader, jag dricker den hellre någon grad för varm än för kall då värmen döljer aromerna. Avnjut drycken i höga Champagneglas eller annat fall vanliga vinglas och fyll inte glasen till mer än 2/3 för bästa upplevelse. Undvik smakkombinationer med mycket rå lök och starka ostar.

Vad dricker du själv på nyår?
Jag kommer att inleda kvällen med en fräschare skumpa, förmodligen en Blanc de Blancs. Till maten så dricker jag gärna en Champagne med lite ålder och utveckling med mycket elegans och rondör. Det nya året firar jag med att skåla i ett enkelt mousserande vin, det som är närmast till hands.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inspiration

 • Trend

  Sommaren hänger förhoppningsvis i ett bra tag till. Här är de tjusigaste prylarna att packa för både utflykten till landet och picknickfilten i stan.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Marie Jedig

  Färgstarka bloggaren Marie Jedig bor i en stilsäker våning i Köpenhamn. För Rum Hemma talar hon ut om snacksalami, drömmöbler och filosofiska citat.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Trine Kjær

  Färgsprakande influencern Trine Kjær om att våga mixa olika färger och sitt bästa gratisnöje.

  Läs Mer »
 • Månadens instagrammare

  Bakom det drömska och inspirerande kontot @viktoriaholmgren hittar vi den Umeåbaserade fotografen och influencern. För Rum Hemma delar hon med sig av sina bästa knep och tips för en perfekt bild.

  Läs Mer »