Min Stil: Christian Quaglia

Herr Judit och Brandstationen på Södermalm är vintagefantasternas mecka. Hit vallfärdar inredningstörstiga entusiaster som letar efter den perfekta inredningen med rätt patina eller historia. Rum Hemma pratar med mannen bakom institutionerna, den alltid lika stilsäkra Christian Quaglia.

Läs Mer »

Min Stil: Christian Quaglia

DSC_6216 kopiera

Herr Judit och Brandstationen på Södermalm är vintagefantasternas mecka. Hit vallfärdar inredningstörstiga entusiaster som letar efter den perfekta inredningen med rätt patina eller historia. Rum Hemma pratar med mannen bakom institutionerna, den alltid lika stilsäkra Christian Quaglia.

Vilken möbel drömmer du om?
Jag drömmer att en dag bo så pass stort, och att ha den plånbok som krävs för Svenskt Tenns soffa Liljevalch, klädd i svart Teheran eller grön sammet, och med en massa kuddar och ungar i.

Bästa gratisnöjet?
Kolla på folk på stan. Jag hämtar mycket inspiration av att bara titta på hur andra klär sig och hur de kombinerar stilar och färger, det är riktigt underhållande.

Senast sedda film?
Jag är sen i början av året småbarns- förälder, så jag kan nog mest räkna upp filmer jag skulle vilja se. Men jag tror att den senaste film jag såg var Tel Aviv, ett förkrossande kärleksdrama mellan två killar, en israel och en palestinier – som bäddat för drama

Modeförebild?
Jag gillar ju Yves Saint Laurent, hans personliga stil och den stämning han omgav sig med, samt för det han gjorde för modevärlden.

Trend du aldrig vill se igen?
Jisses, jag får rada upp några. Jag hade ju min tonårsperiod under 90-talet och ser väl helst att den passformen inte kommer tillbaka, batiktröjorna och annat konstigt jag tyckte var snyggt då. Minns också en sommar i början på 2000-talet då brynjan kändes het.

Senaste impulsköpet?
En galet dyr sputniklampa, designad av det italienska företaget Stilnovo. Den ser ut som en gigantisk molekyl i mässing med vita kulor i kristall. Den kommer att hänga på Brandstationen. Ingen vidare förtjänst på den, men det är en riktig håll käften-lampa.

sputnik kopiera

Sämsta köpet?
Förutom en del plagg man tyckte man var snygg i på någon resa, men som man sen kom hem med och insåg att det kanske mest var vinet till lunchen som styrde, så är det nog alla evinnerliga blommor och plantor som jag tar med hem men som tyvärr aldrig lyckas bli långvariga i vårt hem.

Vilket matställe går du helst till just nu?
Får jag välja vill jag nästan alltid gå till Bistro Süd. Jag gillar personalen, stäm- ningen, maten och Swedenborgsgatan. Men en av mina top fem restauranger i världen är Arirang och ligger på Luntma- kargatan, koreansk mat när den är som bäst. Jag festar bara till det med några besök per år för att riktigt kunna njuta av smakerna.

Favoritstad, och varför?
New York. Den uppfyller alla mina be- hov och drömmar om ett resmål. Jag gillar människorna, sättet att göra business på, restaurangerna, shoppingen, skyskraporna och möjligheterna. Jag är redo att åka dit när som helst.

Hur bor du om tio år?
Om man får drömma så med min man och barn i en stor sekelskiftsvåning med knarrande trägolv och stora vackra fönster någonstans runt Mariatorget. Och, så klart, med plats för den där Liljevalchssoffan.

Välklädd

Publicerat i Rum Hemma nummer 12. Text: Sophia Flemby Broberger


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inspiration

 • Trend

  Sommaren hänger förhoppningsvis i ett bra tag till. Här är de tjusigaste prylarna att packa för både utflykten till landet och picknickfilten i stan.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Marie Jedig

  Färgstarka bloggaren Marie Jedig bor i en stilsäker våning i Köpenhamn. För Rum Hemma talar hon ut om snacksalami, drömmöbler och filosofiska citat.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Trine Kjær

  Färgsprakande influencern Trine Kjær om att våga mixa olika färger och sitt bästa gratisnöje.

  Läs Mer »
 • Månadens instagrammare

  Bakom det drömska och inspirerande kontot @viktoriaholmgren hittar vi den Umeåbaserade fotografen och influencern. För Rum Hemma delar hon med sig av sina bästa knep och tips för en perfekt bild.

  Läs Mer »