Miscellaneous w2/2016

Miscellaneous är veckosummeringen av sånt som gjort intryck och lämnat avtryck på sistone.

Läs Mer »

Miscellaneous w2/2016

Den här veckan har varit… rörig? Eller jag vet inte men jag är på ett sätt glad att den är över. Av någon anledning har det känts lite som att trampa vatten men när jag tänker tillbaka så har det ändå varit full fart och en hel del höjdpunkter. Nåväl, alldeles strax lägger jag den till handlingarna, men först -veckans blandning!

Sorgligt nog upptäckte jag aldrig hans faktiska storhet medan han levde trots att jag är uppvuxen med musiken hemifrån, nej snarare har veckan efter David Bowies död fått mig att inse storheten i hans artisteri. Så typiskt, men är glad för den sena upptäckten.

miscellaneous2_16_bowie

På tisdag ska jag upp till Stockholm för lanseringsevent och Formex-mässa. Jag drömmer om en lagom stor weekend-väska i vackert läder. Som den här från Sandlund/Hossain.

miscellaneous2_16_sandlundhossain

Något annat jag drömmer om är att tjottan på övervåningen ska bli klar. Elektrikerns arbete har försenats p g a att vi inte valt lister (vad annars) så imorgon blir det att panikringa snickeriet och lägga en beställning och hålla tummarna för gräddfilen. Däremot har armaturerna hamnat på plats, det blev likadana fotlamphållare som vi haft både i Hundrakvadrataren och på Torpet.

 

miscellaneous2_16_ifo_lighting

Jag har tillbringat en hel del i köket den senaste veckan och tänker att matlagningen blir både mer praktisk och estetisk med ett Japaninspirerat förkläde. Det får bli veckans DIY. Och för den som inte är sugen på att plocka fram symaskinen så finns det färdiga på Artilleriet.

miscellaneous2_16_diy_apron

 

Något jag verkligen kommer sakna som anställd (började typ grina när jag skulle berätta för mina Ikeachefer att januari är min sista månad som tillgänglig frilans) är att få tillgång/jobba med alla nya produkter många månader innan lansering. Vardagen är en sådan serie som jag klämt på i Älmhult och som finns i Ikea-varuhusen från februari. Så-å fina grejer.

miscellaneous2_16_ikea_vardagen

 

Appropå förhandsvisning av Ikea. Gäll var en sådan produkt som jag hade i någon plåtning och sedan rusade till varuhuset så fort den lanserades för att bunkra. Så klassisk och god att dricka ur (har svårt för tjocka glas). Dessvärre lite väl bräckliga i händerna på någon som inte älskar att plocka ur diskmaskinen och lämnar silkesvantarna i lådan varför antalet reducerats betänkligt det senaste året och trots att den fortfarande finns med på hemsidan har den alltså utgått. Härmed efterlyser jag dessa kaffekoppar med fat! Har du någon/några som skåpsvärmare är jag mer än villig att förbättra din feng shui vid en försäljning. Lämna en kommentar eller skicka ett mejl till littlemissfixits(a)gmail.com. Tack på förhand!

 

miscellaneous2_16_ikea.gall

Vissa låtar blir verkligen minneslåtar, musik som kopplar direkt till känslor och minnen. En sådan fick jag serverad i veckan av min fina vän Jenny som skickade en Spotifylänk på den här. Föräldraskap i en liten ask, den villkorslösa kärleken.miscellaneous2_16_hannahedlund_besvarjelse

Martin Stenmarck/Hanna Hedlund

Nu är det dags att fimpa jacken och leta rätt på John Blund. Vi ses i nästa vecka!


En kommentar på "Miscellaneous w2/2016"

 1. […] ni ihåg att jag drömde om en weekend bag? I samma veva hittade jag en som var tappa-andan-dyr och för att hindra mig själv (nog för att […]


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Miscellaneous

 • Miscellaneous w41/2016

  Helgen har verkligen gått i snigelfart och jag har bara legat i soffan och läst mina nya böcker… Ha! Det var ingen som trodde på den va?! Nope, i vanlig ordning gick det blinketi-blink-fort mellan fredag och söndag, min syrra med sambo har varit nere på besök och förutom mysiga middagshäng om kvällarna så har Läs Mer »

 • Miscellaneous w40/2016

  Oh my vilken supersnabb helg, kändes som att lördag och söndag tävlade om att ta slut snabbast. Här hemma fortsätter renoverandet och det går bra tackar som frågar. Vi är till exempel fortfarande gifta. Men ännu är statusen på ofattbara låga nivåer som att knacka ner puts från murstocken (ju ops, den tillkom liksom på Läs Mer »

 • Miscellaneuos w 39/2016

  Veckans småhopp kommer här, sånt som snurrar i mitt huvud och gillas på ena eller andra eller båda visen. Första trevande dagarna av oktober har avverkats och redan 100% regn. Men desto större anledning att verkligen använda den där gamla oljelampan och kura i soffan. Om man hade någon förstås. Emma Olbers REjoin från Ire Läs Mer »

 • Miscellaneous w38/2016

  Denna veckas blandband cirkulerar bara kring vardagsrum nummer 2. När det går trögt i beslutsordningen så försöker jag fokusera på slutresultatet och visualisera oss i det färdiga rummet istället, det håller i alla fall min motivation uppe. Just nu riktigt kliar det i fingrarna att sätta släggan i putsen på murstocken. Lite läbbigt är det Läs Mer »