Ingegerd Råman samarbetar med Ikea

Viktigt heter den senaste i raden av kollektioner i begränsad upplaga som lanseras av Ikea. Passande namn eftersom det är en av mina favoritformgivare och framför allt en av de främsta i modern tid som personifierar det handgjorda. Ingen som regelbundet läst bloggen det senaste decenniet har väl undgått min faibless för det blågula företaget Läs Mer »

Ingegerd Råman samarbetar med Ikea

Viktigt heter den senaste i raden av kollektioner i begränsad upplaga som lanseras av Ikea. Passande namn eftersom det är en av mina favoritformgivare och framför allt en av de främsta i modern tid som personifierar det handgjorda. Ingen som regelbundet läst bloggen det senaste decenniet har väl undgått min faibless för det blågula företaget men just nu tycker jag nästan att de överträffar sig själva när självaste Ingegerd Råman är affischnamnet för årets mest hypade kollektion. Med rätta. Redan i somras påbörjades det tjuvtittar på kollektionen och tyvärr måste vi vänta till i maj innan de finns i varuhusen men så länge kan man ju fortsatt njuta av pr-bilderna. För mig är Ingegerd Råman något av en glas-drottning och det är också främst de produkterna jag tror kommer förgylla min vardag här hemma med start i sommar (även en viss rottingstol kan få ta ett par kompisar och flytta in på torpet, och tvättkorgar – flera stycken. Och faten… Oh well. ). Och boken förstås – It’s nothing but it’s still something. Poetiskt.

ikea_viktigt_ingegerdraman03ikea_viktigt_ingegerdraman04 ikea_viktigt_ingegerdraman02ikea_viktigt_ingegerdraman05ikea_viktigt_ingegerdraman01

[ o ]: pressbilder från Ikea

 

Och appropå Ikea, imorgon ska Torpet stå värd för en Ikea-inredare som ska göra ett s k hembesök. Det betyder att jag kommer bli grillad gällande tankar och lösningar kring de behov man kan ha i en sommarstuga. Tur att iskylan lämnat våra trakter, det lär behövas en eller två vedpinnar för att värma upp stället.


En kommentar på "Ingegerd Råman samarbetar med Ikea"

 1. Karin skriver:

  Hej! Nu har jag njutit kaffe och chokladmunk framför datorn och läst ikapp mig inne hos dig. Tack för en härlig stund mitt i influensaträsket med en feberpåverkad 8-månaders i bärsele. Made my day (tillsammans med munkarna som mamma lämnade utanför dörren :P)! Ps. är det möjligt att fixa så att det går att öppna inlägget genom en knapptryckning på “[…]”, skulle uppskattas.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »