Hembesök av Ikea

För att se hur olika människor lever och bor och för att kunna möta deras behov gör Ikeas inredare s k hembesök. Jag fick frågan om jag kunde tänka mig att visa vårat torp, lite kylslaget var det men mysigt också.

Läs Mer »

Hembesök av Ikea

Söndag, redan? Vi hade skiftbyte i sjukstugan i fredags och sen har jag bara försökt jobba ikapp så mycket jag kunnat. Propping-shopping för nästa veckas plåtning för Ikea, ett samarbetsprojekt på tema DIY och färg, och momsredovisningen… Precis så man vill tillbringa en helg va?! Nä jag ska verkligen inte gnälla, eftersom jag har ett fantastiskt roligt jobb. Men de där dagisbacillerna alltså, hade varit skönt att på något vis avsluta den prenumerationen.

Appropå Ikea så fick jag frågan om jag kunde tänka mig att öppna upp torpet för dem och en s k Home visit. En av anledningarna till Ikeas framgångar tror jag är att de verkligen försöker förstå sig på sina kunder, t ex. genom att göra hembesök. Jag varnade för isbjörnar så här års men sa att visst är ni välkomna. Sagt och gjort så tillbringade jag ett par timmar med Emmi, som jobbar som varuhus-inredare, i ett vinternaket torp. Hon kom med fika, kamera och ett frågeformulär och tillsammans dissekerade vi de sommarhus-behov, drömscenarios och guldlösningar vår familj har medan kakelugnen jobbade i takt med värmefläkten. Vi ville knappt röra oss från köket, där temperaturen i alla fall jobabde sig över +15° så det var bara där jag fotade.

littlemissfixit_homevisit_torpet01littlemissfixit_homevisit_torpet02littlemissfixit_homevisit_torpet03

Idag fortsätter mitt helgjobbande, men först ska jag väcka Marsipanrosen som råkade sova middag igår och således tyckte det var en jättebra idé att bygga ett katt-bo till sig själv vid midnatt. Hennes föräldrar som hellre ville sova var inte lika imponerade…


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Hemma Hos Mig

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Senaste nytt

  I somras köpte jag ju en oljelampa till Torpet. Det är så himla mysigt med den typen av belysning tycker jag och redan där i Lysekil tittade vi på en storebror till Hundraåringen utan att göra slag i saken. Tidigare i veckan var Jesper och klippte sig och överraskade mig med att förutom nyfriserad komma Läs Mer »

 • Hörde jag torparhelg?!

  Ett lustigt sammanträffande, jag funderade på vad jag skulle blogga om idag på väg till jobbet och Johanna satte fingret på samma sak som jag tänkte då, att det går inflation i uttryck och jag tänkte just vad jag skulle skriva som rubrik istället för “Happy Friday”. Kom inte på något revolutionerande, förr skrev jag ju Läs Mer »

 • Happy Friday!

    Hur fort gick den här veckan? Plötsligt sitter jag här efter en tidig grillmiddag och har hela helgen framför mig igen. Den kommer bestå av listmålning på hemmaplan och middagsbjudningar på bortaplan. Idag cyklade jag inte förbi min favoritblomaffär Blomman för dagen på vägen hem för helgbuketten från förra veckan är fortfarande fantastiskt fin! Jag Läs Mer »