Miscellaneous w4/2016

Känner mig inte helt hundra just nu. Delvis sviter efter den intensiva veckan och delvis något som kan liknas vid söndagsångest? Jag har ett par rejält intensiva veckor framför mig och har knappast hunnit med den där kolhydratladdningen som en behöver vid stora prestationer. Nog för att det blev pasta & curryräkor till middag men Läs Mer »

Miscellaneous w4/2016

Känner mig inte helt hundra just nu. Delvis sviter efter den intensiva veckan och delvis något som kan liknas vid söndagsångest? Jag har ett par rejält intensiva veckor framför mig och har knappast hunnit med den där kolhydratladdningen som en behöver vid stora prestationer. Nog för att det blev pasta & curryräkor till middag men en spa-weekend, solokvist med lugnande musik i högtalarna, hade gjort det bättre tror jag. Nåväl, jag ska i alla fall bo över i Älmhult imorgon, kanske kan jag låna en CD med valsång på bibblan. Istället för att gnälla mer tänkte jag dela med mig av sånt som rört sig i mitt huvud den senaste tiden.

Tack vare att vi sista veckan i januari tjuvstartade med vabruari så befann vi ju oss på hemmaplan när hantverkarna var här och installerade allt som behövde installeras på lilla toaletten. Ända sedan vår rörmokare Greger böjde till kranen i torpet så har jag haft ett annat projekt till honom. Jag gjorde själv ett tappert DIY-försök att böja ett överblivet kopparrör med en bockningsverktyg från Biltema. Jag kan inte svära på att det var vid just inköpstillfället av ovan nämnda verktyg men vid ett besök under vår intensiva renoveringsperiod 2014 sa den då 20 månader gamla Marsipanrosen när vi gick där i den tunga doften av kemikalier och gummi, lite helt appropå; “-Billit!” Kunde inte sammanfattat det bättre själv, möjligtvis med “skräp”.

Var var jag? Jo, det där misshandlade kopparröret ligger väl ute i bo’n på torpet som en påminnelse att jag skulle ta professionell hjälp vid tillfälle. Jag glömde det mellan febermätningar och medicineringsmutor, men nästa gång Greger är i huset ska han minsann få bocka till något i stil med dessa armaturer. Om någon vet namnet på modellen/leverantören så kan ju det vara ett snabbare alternativ förstås.

miscellaneous4_16_lampa_rormokare

Via stylisten Linda Lindströms (fotografen Jonas Lindströms fru) instagramkonto fick jag syn på inte bara en lockande pizza utan även en riktigt fin degskrapa. Från Iris hantverk visade det sig och jag tänker att alla köp som främjar självhushåll är bra köp.

miscellaneous4_16_degskrapa_irishantverk_lindstromlinda

Nu när toalettrenoveringen lider mot sitt slut har vi så smått börjat drömma om vårt framtida badrum. Jag har haft bevakning på gjutjärnsbadkar på Blocket sedan tidernas begynnelse och det blir garanterat ett gammalt badkar som är renoverat eller ett som vi själva lämnar in för remaljering. Precis så här ska det se ut – stort, symetriskt och på tassar. S o m vi längtar efter framtida familjebad.

miscellaneous4_16_badkar_gamlamejeriet

På bokfronten är jag nyfiken på ett tips från Frida, nämligen Ilse Crawfords A frame for life. Lite full i skratt kan en ju bli när de resterande böckerna redan råkar finns i bokhyllan.

miscellaneous4_16_trendenser_boktips

Via Pinterest hittade jag inspiration till ett DIY för barnrummet. Hur gulligt? Snart är det dags för Boo att uppgraderas till stort täcke och kudde och detta lakansprojekt hamnar i inspirationsmappen.

miscellaneous4_16_pompom_duvet_DIY

För att få ihop livspusslet den kommande tiden har vi lånat ner far/svärfar/farfar. Inte nog med att han ska sköta förskolelogistiken varje dag, vi har dessutom blivit lovade en biokväll på tu man hand Jesper och jag och då tänkte vi se kritikerrosade The Revenant. Det var länge sedan jag såg något med Leo di Caprio men tycker att han är så mycket mer än bara ett vackert ansikte. Så jag håller tummarna för att han ska få en, vad man får anta, efterlängtad Oscar i slutet av februari.

miscellaneous4_16_therevenant

Nu är det hög tid för mig att packa resväskan, som till 90% består av rekvisita, för tåget går i svinottan imorgon bitti och jag får ju inte glömma att packa spelaren till valsångs-skivan…


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Miscellaneous

 • Miscellaneous w41/2016

  Helgen har verkligen gått i snigelfart och jag har bara legat i soffan och läst mina nya böcker… Ha! Det var ingen som trodde på den va?! Nope, i vanlig ordning gick det blinketi-blink-fort mellan fredag och söndag, min syrra med sambo har varit nere på besök och förutom mysiga middagshäng om kvällarna så har Läs Mer »

 • Miscellaneous w40/2016

  Oh my vilken supersnabb helg, kändes som att lördag och söndag tävlade om att ta slut snabbast. Här hemma fortsätter renoverandet och det går bra tackar som frågar. Vi är till exempel fortfarande gifta. Men ännu är statusen på ofattbara låga nivåer som att knacka ner puts från murstocken (ju ops, den tillkom liksom på Läs Mer »

 • Miscellaneuos w 39/2016

  Veckans småhopp kommer här, sånt som snurrar i mitt huvud och gillas på ena eller andra eller båda visen. Första trevande dagarna av oktober har avverkats och redan 100% regn. Men desto större anledning att verkligen använda den där gamla oljelampan och kura i soffan. Om man hade någon förstås. Emma Olbers REjoin från Ire Läs Mer »

 • Miscellaneous w38/2016

  Denna veckas blandband cirkulerar bara kring vardagsrum nummer 2. När det går trögt i beslutsordningen så försöker jag fokusera på slutresultatet och visualisera oss i det färdiga rummet istället, det håller i alla fall min motivation uppe. Just nu riktigt kliar det i fingrarna att sätta släggan i putsen på murstocken. Lite läbbigt är det Läs Mer »