Råstekt potatis, svampduxelle och flankstek

Veckans recept är en favorit ur Paul Svenssons “Den nya husmanskosten” – Råstekt potatis, svampduxelle och flankstek.

Läs Mer »

Råstekt potatis, svampduxelle och flankstek

Rastekt potatis svampduxelle och flankstek kopieraRecept: Paul Svensson, Foto: Magnus Skoglöf

Råstekt potatis, svampduxelle och flankstek

500 g potatis, Cecile eller Amandine matolja till stekning
smör till stekning
timjan
rosmarin
4 gula lökar, finhackade
200 g svamp efter säsong, rensad och tärnad
500 g flankstek
4 msk Dijonsenap
4 äggulor
200 g grönsallad
4 msk olivolja
2 msk sherryvinäger
salt, svartpeppar

1. Skrubba och tärna potatisen. Salta den lite. Värm upp en stekpanna till medelvärme. Tillsätt matolja och råstek lite av potatisen långsamt. Tillsätt en klick smör och några kvistar timjan och rosmarin när potatisen är mjuk och har fått vacker ljusbrun färg. Stek i omgångar med ett lager potatis åt gången, då får man ett jämnt och bra resultat.
2. Svetta löken i lite smör på låg värme under lock tills den är mjuk och transparent. Spara 2 msk till nästa dag.
3. Stek svampen hastigt i olja i en stekpanna till fin färg. Blanda med löken och smaka av med salt och peppar.
4. Putsa flanksteken och krydda med salt och peppar på båda sidor. Grilla eller stek 2–3 minuter på varje sida.
5. Baka i ugn på 120 grader till en innertemperatur på 58 grader. Låt köttet vila. Tärna köttet och arrangera i ränder på ett vackert uppläggningsfat med potatis och svampduxelle.
6. Värm i ugn på 200 grader, ca 2 minuter eller tills det är varmt. Servera med senap, äggulor och sallad som är dressad med olivolja och vinäger.

Receptet är hämtat ur boken “Den nya husmanskosten” av Paul Svensson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Livsstil

  • Trend

    Sommaren hänger förhoppningsvis i ett bra tag till. Här är de tjusigaste prylarna att packa för både utflykten till landet och picknickfilten i stan.

    Läs Mer »
  • Min Stil: Marie Jedig

    Färgstarka bloggaren Marie Jedig bor i en stilsäker våning i Köpenhamn. För Rum Hemma talar hon ut om snacksalami, drömmöbler och filosofiska citat.

    Läs Mer »
  • Min Stil: Trine Kjær

    Färgsprakande influencern Trine Kjær om att våga mixa olika färger och sitt bästa gratisnöje.

    Läs Mer »
  • Månadens instagrammare

    Bakom det drömska och inspirerande kontot @viktoriaholmgren hittar vi den Umeåbaserade fotografen och influencern. För Rum Hemma delar hon med sig av sina bästa knep och tips för en perfekt bild.

    Läs Mer »