Årets Hemmapryl 2016: Pocket Operator – Teenage Engineering & Cheap Monday

Rum Hemma har pratat med Jesper Kouthoofd, chefsdesigner på Teenage Engineering, i samband med deras vinst av “Årets Hemmapryl 2016” på Årets Rum 2016.

Läs Mer »

Årets Hemmapryl 2016: Pocket Operator – Teenage Engineering & Cheap Monday

PO-24-office 2 kopiera

Form eller funktion? Denna designens eviga fråga poppar likt Hamlets motsvarighet upp med jämna mellanrum för den formgivningsintresserade. Men varför välja? Det finns trots allt produkter som generöst bjuckar på både och. En av dessa är kreddiga teknikföretaget Teenage Engineerings senaste lansering Pocket Operators, mikrosynthesizers gjorda i samarbete med Ann-Sofi Back och Cheap Monday.

– Vi ville tillsammans skapa en modern ”blockflöjt”, ett instrument som var lätt och roligt att använda och som går att stoppa i bakfickan på jeansen, förklarar chefsdesignern Jesper Kouthoofd som var med och grundade Teenage Engineering efter att ha hoppat av Acne.

Lämna Acne, denna symbol för svensk coolhet – vem kommer ens på tanken? De flesta skulle måhända klappat sig på axeln efter att ha varit med och grundat ett av landets mesta innegäng och vilat lite på lagrarna men Jesper Kouthoofd var inte nöjd med hur kollektivet utvecklades och slängde till sist in handduken. Utbildad på Bergh’s School of Communication och med ett förflutet på häftiga reklambyrån Paradiset var det så klart bara en tidsfråga innan ett nytt spännande projekt presenterades. Det blev teknikfirman Teenage Engineering, som sjösattes 2007.

Läs den fullständiga intervjun i Rum Hemma nummer 3, ute i butik 23 februari.
Text: Lisa Marie Mannfolk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Trend

  Sommaren hänger förhoppningsvis i ett bra tag till. Här är de tjusigaste prylarna att packa för både utflykten till landet och picknickfilten i stan.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Marie Jedig

  Färgstarka bloggaren Marie Jedig bor i en stilsäker våning i Köpenhamn. För Rum Hemma talar hon ut om snacksalami, drömmöbler och filosofiska citat.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Trine Kjær

  Färgsprakande influencern Trine Kjær om att våga mixa olika färger och sitt bästa gratisnöje.

  Läs Mer »
 • Sommar i sikte! Lev ut med veckans bästa budgetköp

  Långhelg i sikte och sommar i luften gör att vi drömmer om att spendera varje vaken minut utomhus. I veckans budgetsvep listar vi de bästa prylarna för härligt häng i solen. En rolig skål blir ett färgglatt och uppiggande inslag till dukningen. Servisen Rua Nova av Raphael Bordallo Pinheiro är vår favorit. Skål, 299 kronor, Läs Mer »