Miscellaneous w6/2016

            Hög tid att dela med mig av veckans blandband. Årets hittills värsta vecka om jag ser till hälsan och maktlösheten som infinner sig när man oras över nära och kära. Boo har fortfarande feber och svärfar ligger kvar på sjukhuset med sina influensasviter. Och apropå influensa och att vara Läs Mer »

Miscellaneous w6/2016

 

 

 

 

 

 

Hög tid att dela med mig av veckans blandband. Årets hittills värsta vecka om jag ser till hälsan och maktlösheten som infinner sig när man oras över nära och kära. Boo har fortfarande feber och svärfar ligger kvar på sjukhuset med sina influensasviter.

Och apropå influensa och att vara sängliggandes så var det kanske det som fick oss att gå igång på ett rumsbyte här hemma. Vi har ju haft lite av stans största sovrum i och med att vi bott i det 40 kvm stora allrummet på övervåningen eftersom vi använt somrum II till förråd. Efter att ha bott i huset i över ett år och så gott som inte rört en enda sak i det där rummet så bestämde jag mig för att rensa ur det. Hela dagen har gått åt till bärande och möbeltetris men inatt sover vi i vår egen lilla kupé. Tyvärr fick himmelsängen stryka på foten, det hade jag inte riktigt räknat med.

miscellaneous6_himmelsang

 

I och med sängfokusen kom jag att tänka på vad Sofia/Mokkasin berättade när vi sågs häromsistens, jo att Numero 74 ska ha tvättmedel till försäljning och det var lite som att vinna på vardagslyx-lotto att höra det för den här blodhunden fullkomligt ä l s k a r doften av deras textilier. Har inte hittat en återförsäljare av tvättmedlet än bara, men vi kan väl göra en gemensam sak och meddela när vi gör det va?!

 

miscellaneous6_numero74

 

På tal om Sofia, som precis som Jesper och jag är uppvuxen i Katrineholm, så verkar det nu som att kommunen tänker riva Djulö gamla skola TROTS att den är kulturminnesmärkt och alltså UNIK. Jag gråter blod över den här sortens beslut. Det är ju ingen skräll att jag tycker alldeles extra mycket om gamla hus men man kan ju aldrig återskapa det så som det en gång var på pricken och om hundra år (låt säga även redan om fem) är jag säker på att man kommer titta på de där åtta (8) villorna som byggdes (och visst löste hela Katnes bostadsbrist om man får tro desperationen i beslutet) och undra hur man tänkte egentligen. Eller det är väl det största problemet kanske, att man inte tänker.

 

 

miscellaneous6_djuloskola

 

Från ett husbygge till en arkitektfirma, ja för imorgon är det min första dag på Tengbom. Hej nya rutiner och hej nya glasögon? Jag blev alldeles kär i dessa sköldpaddsfärgade bågar och knäppte en mobilbild där jag såg dem. Tydligen lyckades jag ju inte att få med vare sig märke eller återförsäljare men det kanske min optiker kan hjälpa mig med.

 

 

 

 

miscellaneous6_brillz

Avslutningsvis tänkte jag drömma lite om sol och sommarvärme och då helst i de här sandalerna från Tony Bianco. Skrek nästan till av lycka när jag fick syn på modellen, för sommaren 2003 (jo det är en stund sedan) reste Jesper och jag tillsammans med ett par Katrineholmskompisar runt i Italien i en månad. Vårt första stopp var Milano och resans första dag spenderade jag gott och väl en halv veckas budget på ett par bruna skinnsandaler i just den här modechangen. Det var inte bara Jesper som tyckte jag prioriterade lite galet där och då. Att de fortfarande ser ut som nya och att jag använt dem otroligt mycket borgar för att det är ett måste-köp av dessa sisters from another mister.miscellaneous6_tonybiancosandals

Nä nu är det hög tid att slå ihop de blå. I vårt nya sovrum. Med dörr, bara en sån sak. För imorgon börjar ett nytt kapitel i livet om mig själv.


2 kommentarer på "Miscellaneous w6/2016"

 1. Christine skriver:

  ÅH era stackare, hoppas att vårens Friska, ljumma vindar kommer strax och reder ut febriga hår och svalkar varma kinder och att din svärfar piggar på sig och får återhämta sig i hemmets lugna vrå. Med önskan om en Spännande, Glad och Fantastiskt nytt kapitel på ditt nya jobb..
  Kramar


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Miscellaneous

 • Miscellaneous w41/2016

  Helgen har verkligen gått i snigelfart och jag har bara legat i soffan och läst mina nya böcker… Ha! Det var ingen som trodde på den va?! Nope, i vanlig ordning gick det blinketi-blink-fort mellan fredag och söndag, min syrra med sambo har varit nere på besök och förutom mysiga middagshäng om kvällarna så har Läs Mer »

 • Miscellaneous w40/2016

  Oh my vilken supersnabb helg, kändes som att lördag och söndag tävlade om att ta slut snabbast. Här hemma fortsätter renoverandet och det går bra tackar som frågar. Vi är till exempel fortfarande gifta. Men ännu är statusen på ofattbara låga nivåer som att knacka ner puts från murstocken (ju ops, den tillkom liksom på Läs Mer »

 • Miscellaneuos w 39/2016

  Veckans småhopp kommer här, sånt som snurrar i mitt huvud och gillas på ena eller andra eller båda visen. Första trevande dagarna av oktober har avverkats och redan 100% regn. Men desto större anledning att verkligen använda den där gamla oljelampan och kura i soffan. Om man hade någon förstås. Emma Olbers REjoin från Ire Läs Mer »

 • Miscellaneous w38/2016

  Denna veckas blandband cirkulerar bara kring vardagsrum nummer 2. När det går trögt i beslutsordningen så försöker jag fokusera på slutresultatet och visualisera oss i det färdiga rummet istället, det håller i alla fall min motivation uppe. Just nu riktigt kliar det i fingrarna att sätta släggan i putsen på murstocken. Lite läbbigt är det Läs Mer »