Den perfekta inspirationsbilden

Hur mina första dagar på nya jobbet varit? Jo tackar som frågar, det har varit som första dagarna på ett nytt jobb är mest; en kombination av korvstoppning när det kommer till rutiner och praktiska lösningar och lite som huvudet i kaklet-nu får du påbörja ditt första inredningsprojekt med ett kontor för 350 pers. Kul, Läs Mer »

Den perfekta inspirationsbilden

Hur mina första dagar på nya jobbet varit? Jo tackar som frågar, det har varit som första dagarna på ett nytt jobb är mest; en kombination av korvstoppning när det kommer till rutiner och praktiska lösningar och lite som huvudet i kaklet-nu får du påbörja ditt första inredningsprojekt med ett kontor för 350 pers. Kul, och alldeles ofantligt uttröttande så jag ligger redan i sängen och författar bloggen.

Ni vet hur det är ibland, hur man föreställer sig något i huvudet och letar sig halvt fördärvad efter en befintlig bild för att kunna övertyga sin partner om att ens idé är precis just så bra som man ägnat halva kvällen åt ett försök att förklara i ord… utan att lyckas? Men nu ni. Via Weronica/Living by W hamnade jag i Milk, mitt i hemma hos-reportaget om bloggaren Malin Persson, för någon vecka sen. Inte precis första bilden som passerar från hennes hausade (välförtjänt, absolut) hem direkt men den första exteriöra bilden för min del. Och det var som att se Hundraåringen!

Eller nej, inte många likheter egentligen men det väsentliga i mitt drömscenario finns med! I dubbeldörrarna, trappan ner på gräsmattan, och hur gräsmattan når ända fram till altanen. Äntligen kunde jag visa Jesper hur jag menar med att sätta in dubbeldörrar istället för vårt trippelfönster i köket och hur en trappa ner på gräsmattan skulle öppna upp hela trädgården och knyta samman altanen med resten av tomten trots nivåskillnaden. Och att vi kan strunta i den där grusgången vi har som faktiskt mest är någon slags barnkammare för ogräs, till fördel för mer gräs. En perfekt inspirationsbild behöver inte alls vara särskilt lik, den behöver bara vara synnerligen visuell.

petrabindel_malinpersson_home_outdoor

[ o ]: Petra Bindel


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »