Pasta vongole

Den här veckan bjuder vi på en riktig klassiker – Pasta vongole!

Läs Mer »

Pasta vongole

Sussie Lidbeck_Bi2498_rgb_modekokboken_pastavongoleRecept: Sussie Lidbeck / Av: April Emma Wickström

Pasta vongole

2 personer

vongolemusslor 1 nät
linguinipasta 200 g
olivolja 3 msk
vitlök 3 st klyftor
chili 1 st finhackad
vitt vin 2 dl
smör 10 g
salt, peppar
persilja 1 knippe
torkade chilistrån

Spola musslorna i rikligt med kallt vatten och byt vatten flera gånger då vongolemusslor har lätt för att samla sand. Passa på att kolla så alla musslor ser fräscha ut och plocka bort eventuella trasiga musslor samt musslor som är öppna.

Värm sedan en sauteuse med lite olja, vitlöken och chilin. Tillsätt musslorna och vinet och på med lock i ca 2,5 minuter. Ta av locket och kolla så att alla musslor har öppnat sig. Släng dem som är stängda. Smaka av med smör, salt och peppar. Servera över varm pasta linguine och toppa med hackad persilja och torkad chili.

Stiltips

Pasta vongole innehåller alltid mängder med sand. För att dina gäster ska slippa knaster mellan tänderna så låter du musslorna ligga i rikligt saltat, kallt vatten. Då spottar de nämligen ur sig mycket av sanden. Upprepa proceduren och skölj dem till sist med rent kallt vatten innan tillagning.

Receptet är hämtat ur boken “Modekokboken” av April Emma Wickström.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Livsstil

 • Trend

  Sommaren hänger förhoppningsvis i ett bra tag till. Här är de tjusigaste prylarna att packa för både utflykten till landet och picknickfilten i stan.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Marie Jedig

  Färgstarka bloggaren Marie Jedig bor i en stilsäker våning i Köpenhamn. För Rum Hemma talar hon ut om snacksalami, drömmöbler och filosofiska citat.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Trine Kjær

  Färgsprakande influencern Trine Kjær om att våga mixa olika färger och sitt bästa gratisnöje.

  Läs Mer »
 • Månadens instagrammare

  Bakom det drömska och inspirerande kontot @viktoriaholmgren hittar vi den Umeåbaserade fotografen och influencern. För Rum Hemma delar hon med sig av sina bästa knep och tips för en perfekt bild.

  Läs Mer »