Sno stilen från årets bästa filmer

Rum Hemma gör ett nedslag i årets Oscarsfilmer och letar inspiration för hemmet. Vi listar våra favoriter och ger tips på hur du kan sno stilen från Hollywood!

Läs Mer »

Sno stilen från årets bästa filmer

Det senaste filmåret har bjudit på riklig inspiration för hemmet, från glamouröst 20-tal till spionkrig på 60-talet. Vi har bjudits på storartad dekor med unika detaljer, som har rik historia. Inför den 88:e upplagan av Oscarsgalan har Rum Hemma spanat in årets nomineringar och snappat upp de inredningstips Hollywood haft att erbjuda. Ta del av våra favoriter här nedan och missa inte galan på söndag.

Brooklyn

Brooklyn-01

Brooklyn är baserad på Colm Tóibíns roman med samma namn och utspelar sig i 50-talets New York. Den talangfulla Saoirse Ronan spelar en ung irländsk immigrant som landar i Brooklyn och snabbt blir förälskad. Rum Hemma inspireras av filmens färgglada, ljusa 50-tal och framförallt stunderna vid stranden på Coney Island.

antibes_4doorByrå, 20 000 kronor, Jonathan Adler

blue-beach-brooklyn-canvas

Canvas, från 700 kronor, Mina Teslaru / Society 6

119079-5267437

 

Klocka, 2815 kronor, George Nelson för Vitra

 

Carol

Carol02

En av årets mest stilsäkra filmer är Todd Haynes ”Carol” som handlar om två kvinnors förbjudna kärlek i 50-talets New York. Cate Blanchett och Rooney Mara axlar filmens huvudroller med enkelhet. Vi drömmer oss bort i filmens vackra, sofistikerade estetik och finner inspiration till hemmets sociala rum.

chesterolivframifrnhighSoffa, pris på förfrågan, Thomas Sandell & Pierre Sindre /Källemo

44532208Glas, 249 kronor, Lagerhaus

9888224_fullsizeSkrin, utropspris 4000 kronor, Bukowskis

 

Bridge of Spies

Bridge-of-Spies-12

Steven Spielberg är tillbaka i regissörsstolen och levererar ett spiondrama som utspelar sig under kalla kriget på 60-talet. Bridge of Spies berättar historien om en amerikansk advokat, spelad av Tom Hanks, som rekryteras av CIA för att försvara en Sovjetisk spion. För att plocka upp filmens tema i hemmet kikar vi på detaljer med en tvist.

91-8362Bordslampa, 799 kronor, Ellos

Tingest_2015_Web_Bild_Morse-Plad-600x600 kopieraMorse pläd, 1990 kronor, Tingest

DMCW210428_zoomTapet, 995 kronor / 10 meter, William Morris

The Danish Girl

Danish Girl -02

Sist ut är The Danish Girl som utspelar sig under 1900-talets första decennier. Filmen porträtterar kärlekshistorien mellan den transsexuella konstnären Lili Elbe och Gerda Wegener. Den här vackra historien utspelar sig i en imponerande dekor fylld av nyanser av guld och rött, pampiga antikviteter och flödande tyger. Vi tar vara på dessa ledord och blandar gammalt med nytt i våra tips här nedan.

9839768_fullsize kopieraByrå, utropspris 2500 kronor, Bukowskis

1742004999_2_3_1Filt, 1049 kronor, Zara Home

ells_1053519_M5 kopieraBordslampa, 1299 kronor, Ellos

Text: Ajda Dzambic

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Trend

  Sommaren hänger förhoppningsvis i ett bra tag till. Här är de tjusigaste prylarna att packa för både utflykten till landet och picknickfilten i stan.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Marie Jedig

  Färgstarka bloggaren Marie Jedig bor i en stilsäker våning i Köpenhamn. För Rum Hemma talar hon ut om snacksalami, drömmöbler och filosofiska citat.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Trine Kjær

  Färgsprakande influencern Trine Kjær om att våga mixa olika färger och sitt bästa gratisnöje.

  Läs Mer »
 • Sommar i sikte! Lev ut med veckans bästa budgetköp

  Långhelg i sikte och sommar i luften gör att vi drömmer om att spendera varje vaken minut utomhus. I veckans budgetsvep listar vi de bästa prylarna för härligt häng i solen. En rolig skål blir ett färgglatt och uppiggande inslag till dukningen. Servisen Rua Nova av Raphael Bordallo Pinheiro är vår favorit. Skål, 299 kronor, Läs Mer »