Hej, är det blomakuten?

Måste be er om hjälp, har lite blomfunderingar så här på lördagkvällen. Min Dr Westerlund (rosengeranium) har hankat sig fram i 4-5 mån och växer förvisso men helt bra mår den inte. Halva blomman har bruna blad och halva har friska. Hur gör man då? Klipper bort de fula bitarna, eller hela den skruttiga grenen? Läs Mer »

Hej, är det blomakuten?

Måste be er om hjälp, har lite blomfunderingar så här på lördagkvällen. Min Dr Westerlund (rosengeranium) har hankat sig fram i 4-5 mån och växer förvisso men helt bra mår den inte. Halva blomman har bruna blad och halva har friska. Hur gör man då? Klipper bort de fula bitarna, eller hela den skruttiga grenen? Någon som känner igen problemet eller om det är en sjukdom och eventuella åtgärder i så fall? Jag har den i ett norrfönster med ljus även från väster, vattnar den regelbundet och låter den inte torka ut. Tacksam för alla tips, vill ju att min sovrumsblomma ska må bra.

littlemissfixit_er_drwesterlund01 littlemissfixit_er_drwesterlund02[ o ]: Sara Zetterström


6 kommentarer på "Hej, är det blomakuten?"

 1. Emma skriver:

  ….mitt tips är att man skänker bort den till min mamma och sedan, ca två månader senare när man hälsar på igen säger man “men gu’ vad fin! Kan jag få den?” Och alltså tigger tillbaka den.

 2. Så där gör pelargoner så här års! Trötta på mörker och rumsvärme….
  Ha is i magen, ta sticklingar så får du många, det kan du börja med nu. Klipp ner moderplantan när det börjar synas nya skott, klipp ovanför ett skott. Efter några veckor planterar du om i ny mumsig jord. Så blir Dr Westerlund glad igen!

 3. […] i fönstret ovanför mitt huvud. Det såg inte lika muntert ut för några veckor sedan om ni minns det här inlägget. Tipsen jag fick […]

 4. Pia Nyström skriver:

  Hej! Jag fick en Dr Westerlund av en vän, planterad i en stor kruka, och den växte snart till sig på höjden så den blev ca 1,5 m hög, men inte så buskig. Så åkte den i backen en blåsig dag med öppet fönster och gick av på mitten. Jag blev givetvis ledsen, men insåg att det kanske gick att rädda de avbrutna delarna.

  Jag satte en bit grov stam i en kruka och ett toppskott i en annan. De har verkligen utvecklats på olika vis. Den grova stammen växer sakta och liknar ett litet träd, medan toppskottet är på väg mot taket med tonårsaktig gänglighet. En sak att notera, vilket visar hur livskraftig den här växten är: Jag körde ner ett par enstaka blad i jorden, mest för att göra krukan grönare. och dessa blad har nu blivit till nya plantor. Helt galet, rötter på ett enstaka löv.

  Den här moderplantan är ett monster av livskraft! Jag har gjort allt fel med vattning och näring, om jag läser olika bloggar, men den här ger sig inte:-)

  Den har vissna blad då och då, men det hör nog till. så länge det kommer nytt grönt.

 5. A-L skriver:

  Jag har två Westerlundare som jag har ärvt efter min mor. Hon lyckades få den att blomma men det har inte jag lyckats med. Vet att det är lätt att ta sticklingar men undrar när det är lämpligt, utan att störa eventuell blommning. Har haft växterna i ett uterum hela sommaren, nu står dom inomhus i söderläge. Ska dom stå helt utomhus för att framkalla blommning. Rädd att nypa av skott som ev kan ge blomknoppar.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Blommor & Trädgård

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »

 • Budgetfynd: självbevattnare i glas

  Lördagmorgon och jag är uppe för att riva ut golvet på övervåningen. Tycker ni det är kul att se processbilder? Jag är ju mer för att visa före/efter men hojta till om ni vill se inlägg under arbetets gång. Kom på nu när jag har stökat runt här uppe att jag sitter på världens budgettips Läs Mer »

 • Nya upptäckter i trädgården

  Att leva med vår Hundraåring är lite som att ha ett gigantiskt Kinderägg. Det är spännande (vad kommer gå sönder här näst?) och något man kan leka med (hej kofot och målarpensel!) och onekligen blir det en hel del choklad framför brasan (nåväl det behövs knappast någon brasa som ursäkt för den delen heller). Bara Läs Mer »

 • Palettbebisar

  Ny vecka och nya kompisar i fönstret? Jag fick nämligen tillökning förra helgen. Svärföräldrarnas Palettblad hade skjutit skott som om det inte fanns någon morgondag och ett litet gäng följde med hem. Nu väntar de på plantering, och ständigt denna jakt på passande krukor alltså. Det är annars inte första gången jag ger mig på Läs Mer »