Belugatacos

Att vegetarisk mat är det nya svarta har vi vetat ett tag nu. Så klart hänger Rum Hemma på! Den här veckan bjuder vi på belugatacos.

Läs Mer »

Belugatacos

2015-05-08_1919.tiff kopiera
Recept av Lisa Bjärbo och Sara Ask

Belugatacos

4 portioner

Belugalinser är små och svarta och blir inte mjöliga på samma sätt som många andra linser blir när man kokar dem. De är helt fantastiska att använda i köttfärsliknande röror! Du hittar dem i hyllan bland andra torkade linser i butiken.

Belugalinsröra

3 dl belugalinser (torkade)
1⁄2 gul lök
1⁄2 dl rapsolja
1 påse tacokrydda
400 g krossad tomat (1 burk)
1 dl vatten
lite rapsolja att ringla över

Gott till

1 mango
1 rödlök
1 paprika
2 dl majs
30 g salladsblad
2 dl riven ost
3 avokador (i bitar eller mosade till guacamole)
tomatsalsa
gräddfil
en kruka färsk koriander
8 tortillabröd (köpta eller hembakade, se recept nedan)

Koka linserna i 15–20 minuter. Låt svalna i kokspadet medan övriga tillbehör görs i ordning. Tärna mango, finhacka rödlök, skölj och skär paprikan i bitar, skölj majs och salladsblad. Tärna avokado eller mosa den till guacamole. Gör tortillabröd om du väljer att baka dem själv. Finhacka lök till belugalinsröran. Bryn löken i olja i en stor gryta eller panna. Tillsätt tacokryddan och låt fräsa så att det doftar. Se till att ha tillräckligt med olja så att det inte bränner fast. Låt linserna rinna av i en sil. Tillsätt dem i pannan tillsammans med krossad tomat och vatten. Låt puttra cirka 5 minuter. Rör om då och då och smaka av med salt. Ringla lite olja över och rör runt. Toppa med några blad färsk koriander.

 Tortillabröd

Cirka 8 stycken

1 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 1⁄2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
2 msk rapsolja

Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölk och olja och rör ihop till en smidig deg. Dela degen i cirka åtta bitar. Kavla ut varje bit till en rund, tunn kaka. Hetta upp en stekpanna, gärna av gjutjärn, så att den blir riktigt het. Grädda tortilla­ bröden på båda sidor någon minut, tills de tar lite färg. Lägg dem i en handduk, så att de håller sig varma. Frys in bröd som inte går åt.

Receptet är hämtat ur boken “Ännu mera vego” av Sara Ask och Lisa Bjärbo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Livsstil

  • Trend

    Sommaren hänger förhoppningsvis i ett bra tag till. Här är de tjusigaste prylarna att packa för både utflykten till landet och picknickfilten i stan.

    Läs Mer »
  • Min Stil: Marie Jedig

    Färgstarka bloggaren Marie Jedig bor i en stilsäker våning i Köpenhamn. För Rum Hemma talar hon ut om snacksalami, drömmöbler och filosofiska citat.

    Läs Mer »
  • Min Stil: Trine Kjær

    Färgsprakande influencern Trine Kjær om att våga mixa olika färger och sitt bästa gratisnöje.

    Läs Mer »
  • Månadens instagrammare

    Bakom det drömska och inspirerande kontot @viktoriaholmgren hittar vi den Umeåbaserade fotografen och influencern. För Rum Hemma delar hon med sig av sina bästa knep och tips för en perfekt bild.

    Läs Mer »