Miscellaneous w11/2016

Den här helgen går till historien som den mest fulltecknade tror jag och med facit i hand så här på söndagkvällen så har det mest gått i matens tecken. Som jag ä t i t. Älskar’t! I fredags var förskolan stängd så Boo och jag bjöd en nyfunnen väninna på lunch, som sedan spontant övergick Läs Mer »

Miscellaneous w11/2016

Den här helgen går till historien som den mest fulltecknade tror jag och med facit i hand så här på söndagkvällen så har det mest gått i matens tecken. Som jag ä t i t. Älskar’t! I fredags var förskolan stängd så Boo och jag bjöd en nyfunnen väninna på lunch, som sedan spontant övergick till en middag med hela våra familjer tillsammans. Härligt! Sedermera har vi hunnit med Knatteskutt, lunch hos grannarna, vernissage med fika när Kalmar slott öppnade sin Emil-utställning och middag hos f d grannar. En middag som f ö har påbjudits i ungefär två år och vissa saker är helt enkelt värda att vänta på. En hint om nivån var att vi började med lite plock av Salma-lax (svim vad gott!) och testade två olika sorters Champange. Har ingen koll på vilka men det hade värden kan jag säga, som sammet i munnen. Dessutom har vi hängt i ett vårsoligt Skåne och njutit av Malmö i kvällssol från 18:e våningen…

Något som för mig in på ett event som ägt rum just där. Johanna Bradford’s Frukostfolket-workshops (som hon håller tillsammans med mode/lifestylebloggaren Hanna Stefansson) har fått fötter och turnerar numera, först ut i Malmö alltså. Typiskt att missa den fulltecknade tillställningen när jag faktiskt befann mig i samma stad.

Processed with VSCOcam with a6 preset

Appropå härliga Göteborgstjejer så har jag och Frida Schüler följt varann på Instagram i ett par år. Inte så konstigt när vi båda gillar en blanding av nytt och nött. Komiskt nog träffades vi faktiskt i en gemensam favvobutik en gång men ingen av oss fattade faktiskt att det var vi där och då. På Elle Decorations sajt har man den senaste veckan kunnat njuta av (lite större) bilder från hennes hem. Den underbara köksön är egenritad och påminner mig på pricken om matbordet jag satt vid i mina tonår som barnflicka hos familjen J. En skön mix av nostalgi och villha.

fridaschuler_kok-700x471

When in Malmö… Det går nog aldrig en vistelse utan att besöka Granit. Till skillnad från när jag är i Stockholm och sällan har något större än resväskan med mig så blir det så gott som fullpackat när bilen finns till hands. Jag återkommer med egenfotat i veckan som kommer.

granit_odla_ss16

Från att ha varit Miss Pyssel till att ja, ifrågasätta allt. Ni är många som efterfrågar mer DIY (som förr i tiden) men än en gång sätter Frida ord på mina tankar. Jag är inte heller helt i hamn med dem och hur jag ska handskas med min last och totala tillfredsställelse av att “pyssla” och samtidigt påverka miljön minimalt. Ett enkelt DIY som både kan komma av, och sedan återgå till pappersinsamlingen är dock denna origamiburk/hållare/kruka som Trendenser-assistenten Sofie gjort. Håll till godo.

diy_pencil_holder_56e722b82a6b2219f2d8e5ee

Egentligen skulle han funnits med i förra veckan men kanske har jag njutit ännu mer av munspelstonerna sedan Mello-finalen. Robin Bengtsson-pojken från Idol har vuxit på många sätt och om det fortsätter så här har vi snart en svensk Robbie Williams.

stst-2016-j36753-jpg

Nä nu är det hög tid att fånga den lilla treäpplaren jag hör från sovrummet (nackdelen med många (sov)mil i bil), hon som sövt sin pappa men inte sig själv…


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Miscellaneous

 • Miscellaneous w41/2016

  Helgen har verkligen gått i snigelfart och jag har bara legat i soffan och läst mina nya böcker… Ha! Det var ingen som trodde på den va?! Nope, i vanlig ordning gick det blinketi-blink-fort mellan fredag och söndag, min syrra med sambo har varit nere på besök och förutom mysiga middagshäng om kvällarna så har Läs Mer »

 • Miscellaneous w40/2016

  Oh my vilken supersnabb helg, kändes som att lördag och söndag tävlade om att ta slut snabbast. Här hemma fortsätter renoverandet och det går bra tackar som frågar. Vi är till exempel fortfarande gifta. Men ännu är statusen på ofattbara låga nivåer som att knacka ner puts från murstocken (ju ops, den tillkom liksom på Läs Mer »

 • Miscellaneuos w 39/2016

  Veckans småhopp kommer här, sånt som snurrar i mitt huvud och gillas på ena eller andra eller båda visen. Första trevande dagarna av oktober har avverkats och redan 100% regn. Men desto större anledning att verkligen använda den där gamla oljelampan och kura i soffan. Om man hade någon förstås. Emma Olbers REjoin från Ire Läs Mer »

 • Miscellaneous w38/2016

  Denna veckas blandband cirkulerar bara kring vardagsrum nummer 2. När det går trögt i beslutsordningen så försöker jag fokusera på slutresultatet och visualisera oss i det färdiga rummet istället, det håller i alla fall min motivation uppe. Just nu riktigt kliar det i fingrarna att sätta släggan i putsen på murstocken. Lite läbbigt är det Läs Mer »