Miscellaneous w 14/2016

Det blir ett kort blandband idag. Jag har varit fiskeänka hela helgen och samtidigt lyckats klämma in både, 4-årskalas, ett antal play dates och flytt av en rabatt. Alltså trädgårdsarbete, såå skönt men också alltid sååå mycket mer jobb än man (läs: jag) tror. Först ut är Åhléns uppmärksammade kampanj “Inredning som gör skillnad“. 1000 Läs Mer »

Miscellaneous w 14/2016

Det blir ett kort blandband idag. Jag har varit fiskeänka hela helgen och samtidigt lyckats klämma in både, 4-årskalas, ett antal play dates och flytt av en rabatt. Alltså trädgårdsarbete, såå skönt men också alltid sååå mycket mer jobb än man (läs: jag) tror.

Först ut är Åhléns uppmärksammade kampanj “Inredning som gör skillnad“. 1000 produkter ska få nya hem, hem som också är nya för alla de kvinnor (och barn) som tyvärr söker skyddat boende via Stadsmissionen varje år. För varje produkt märkt med ett litet hjärthus som du köper så skickar/skänker varuhuset en likadan till Stadsmissionen. I skrivandets stund har Åhléns skänkt 235 möbler och heminredningsdetaljer och kanske är det just din nya kökshandduk som gör en liten skillnad. Självklart kan man även stödja Stadsmissionen direkt med ekonomiska bidrag. Bilderna är fint stylade av min hjärte-kollega Lo Bjurulf.

miscellaneous14_16_ahlens_inredningssomgorskillnad

Via Weronica fick jag nys om linneskjortan från GinaTricot. Hjärta linne. Skjortan hade suttit fint tidigare idag när jag istället slängde på mig Jespers gamla rutiga dito för att jobba i trädgården.

miscellaneous14_16_linneskjorta_ginatricot

Och appropå trädgården, den är inte stor men det finns ändå att göra. Kanske mest för att de förra ägarna mejade ner nio (9!) äppelträd till förmån för en mindre fotbollsplan och tomten nu inte känns så härlig som den skulle kunna göra (men jag är ih-inte b i t t e r). På sensommaren ledsnade vi på häcken modell Berlinmuren och bestämde oss för att istället plantera hallon längs staketet till grannen i söderläge. Fortfarande taggiga kompisar förvisso men bi-effekten se jag mycket fram emot, någon som har några tips på extra goda hallonsorter?

miscellaneous14_16_hallonbuskar

Sist men inte minst vill jag slå ett slag för Simply Swedish som är ett nytt smyckesmärke. Grundaren Anna och jag pluggade på högskolan samtidigt, helt olika utbildningar då hon var klasskompis till min rumskompis men hon var liksom en del av studentlivet och har sedan dess varit en inspirationskälla först modemässigt och sedan i sina livsval (dessutom är hon så vacker så man dör lite). Hon har nämligen flyttat till Whistler i Kanada och lever lajf sådär som jag drömmer om att göra (om jag inte var så himla mycket praktiker och Svensson-vanlig) – nära naturen och friluftsaktiviteterna. Om man inte vill flytta raka vägen upp till urskogen efter att ha sett hennes bilder så vet jag inte vad. Och armbanden i renskinn då? Fint att Anna har plockat upp sitt påbrå och anammat en gammal samisk tradition, jag har haft flera sådana armband som jag älskat ihjäl och skulle gärna låta Sarek pryda armen.

miscellaneous14_16_simplyswedishjewelry


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Miscellaneous

 • Miscellaneous w41/2016

  Helgen har verkligen gått i snigelfart och jag har bara legat i soffan och läst mina nya böcker… Ha! Det var ingen som trodde på den va?! Nope, i vanlig ordning gick det blinketi-blink-fort mellan fredag och söndag, min syrra med sambo har varit nere på besök och förutom mysiga middagshäng om kvällarna så har Läs Mer »

 • Miscellaneous w40/2016

  Oh my vilken supersnabb helg, kändes som att lördag och söndag tävlade om att ta slut snabbast. Här hemma fortsätter renoverandet och det går bra tackar som frågar. Vi är till exempel fortfarande gifta. Men ännu är statusen på ofattbara låga nivåer som att knacka ner puts från murstocken (ju ops, den tillkom liksom på Läs Mer »

 • Miscellaneuos w 39/2016

  Veckans småhopp kommer här, sånt som snurrar i mitt huvud och gillas på ena eller andra eller båda visen. Första trevande dagarna av oktober har avverkats och redan 100% regn. Men desto större anledning att verkligen använda den där gamla oljelampan och kura i soffan. Om man hade någon förstås. Emma Olbers REjoin från Ire Läs Mer »

 • Miscellaneous w38/2016

  Denna veckas blandband cirkulerar bara kring vardagsrum nummer 2. När det går trögt i beslutsordningen så försöker jag fokusera på slutresultatet och visualisera oss i det färdiga rummet istället, det håller i alla fall min motivation uppe. Just nu riktigt kliar det i fingrarna att sätta släggan i putsen på murstocken. Lite läbbigt är det Läs Mer »