One-pot-pasta

I det sista uppdraget för IKEA Communications (veckorna innan jag började på Tengbom) så blev det en hel del matbilder. Vissa foton ska bara vara extremt enkla och supertydliga utan för mycket  “lull-lull” och en produkt jag skulle styla i detta manér var TILLREDA, en supersmart liten portabel induktionshäll. Perfekt till sommarstugan eller den trångbodde Läs Mer »

One-pot-pasta

I det sista uppdraget för IKEA Communications (veckorna innan jag började på Tengbom) så blev det en hel del matbilder. Vissa foton ska bara vara extremt enkla och supertydliga utan för mycket  “lull-lull” och en produkt jag skulle styla i detta manér var TILLREDA, en supersmart liten portabel induktionshäll. Perfekt till sommarstugan eller den trångbodde i allmänhet. Vilken middag passar bättre att laga när man bara har en kokplatta än One-pot-pasta? Som inredare får man ibland stå på sig mot produktkommunikatörer eller någon annan från “beställarsidan” och just denna bild ifrågasattes om “…man verkligen lagar mat sådär och blandar alla ingredienser?”

“-Meh, har du aldrig hört talas om One-pot-pasta? sade jag självsäkert. Superhett ju nu med alla farmers markets som poppar upp och perfekt sätt att visa en minispis när vi bara blir mer och mer trångbodda.” Sanningen är att det var nytt även för mig tills bara veckan innan när jag inspirationsdammsög Pinterest efter matstyling men jag var tydligen tillräckligt övertygande eftersom den godkändes. Just denna rätt blev aldrig helt tillagad eftersom det rent estetiskt och funktionsmässigt tog sig bäst ut i sin ursprungsform och eftersom det är strängeligen förbjudet att laga mat i studion (det görs i ett särskilt rekvisitakök) för att inte riskera att dra igång sprinklersystem a la 8000 kvm. Men nu när bilderna helt appropå dök upp på IKEA’s sida så blev jag sugen att testa den, i verkligheten så att säga. För recept kolla min “styling food” mapp på Pinterest. Ibland är det tight om tid och man får rycka tag i första bästa “modell”, så blev det när bärfunktionen skulle visas och det var jag som stod närmast till buds. Lite Dirty Dancing vibbar när jag skämsigt kan säga; I carried a watermelon portable hob…

IKEA_TILLREDA_barbar_hall2

[ o ]: IKEA

På tal om IKEA, jag ska berätta mer om gårdagens event tänkte jag men eftersom jag gick 100% upp i föreläsningen och inte fick med mig en enda klok bild därifrån så väntar jag på att få några från varuhuset.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

En smaksak

 • Långt ifrån lagom

  Svenskt Tenn har slagit upp portarna till sin nya webbplats på svensktenn.se, det damp ner ett antal adresserade pressutskick på kontoret häromdagen.  Hemsidan är (fortfarande) fin och inspirerande tycker jag (gillar magasinen extra mycket, så kul att få bakgrundshistoria). Så fin att jag vill ha mer! Varje avdelning har bara ett fåtal inspirationsbilder som komplement Läs Mer »

 • Lunchlättast i stan

  Jag sitter och önskar mig upp till Formex-mässan som öppnade igår. I år valde jag att inte åka men nu när mässan är igång för fullt är det inte utan att jag ångrar mig lite. Nåväl, det är främst möten med bloggkollegor och vänner som lockar, själva utbudet går det ju rätt bra att snappa Läs Mer »

 • Hög igenkänningsfaktor

  De senaste veckorna har jag lekt med tanken att koppla bort sociala medier helt. Under vår gemensamma ledighet har jag och Jesper påmint varann om mobbefri gemensamhetstid. Mest för att jag ogillar tanken på att vara en av de föräldrar eller partner för den delen jag sett mer än nog av på semestern. De som Läs Mer »

 • Äppelpajs-glass

  Igår när Lisa och Marcus var här åt vi årets första kräftor. De godaste svenska Vätternkräftorna jag ätit. Till efterrätt blev det färskostglass med smak av äppelpaj. Ett recept av Elisabeth Johanssons, en grym matstylist jag f ö haft nöjet att dela kök med när jag jobbade för Ikea i vintras. Recepten finns i hennes Läs Mer »