DIY – personlig väggtallrik för under hundralappen

Jag visade ju tallriksväggen som var med i RUM Hemma 04/2016 och lovade komma med ett DIY-tips. Om man inte har en massa fina vintagefynd eller tallriksfavoriter så kan man lätt skapa egna personliga varianter med lite porslinsfärg, till en riktigt låg kostnad. Den här citattallriken har hängt med i några år men jag uppdaterade Läs Mer »

DIY – personlig väggtallrik för under hundralappen

littlemissfixit_DIY_imsorryforwhatisaid02

Jag visade ju tallriksväggen som var med i RUM Hemma 04/2016 och lovade komma med ett DIY-tips. Om man inte har en massa fina vintagefynd eller tallriksfavoriter så kan man lätt skapa egna personliga varianter med lite porslinsfärg, till en riktigt låg kostnad. Den här citattallriken har hängt med i några år men jag uppdaterade steg-för-steg bilderna i och med knäcket till tidningen. Detta behövs:

Porslin (gärna enfärgat och kontrasterande till valet av porslinsfärg, jag valde en enkel vit tallrik från IKEA (vårt vardagsporslin) för den kompletterade både i stil och storlek till övriga tallrikar på väggen, plus att den vita färgen blev en fin botten till den svarta texten jag ville ha.) Tips att kolla på loppisar där tallrikar sälj för ett fåtal kronor styck.

Porslinsfärg – jag valde en ganska tjock konturpenna från slöjd-detaljer.se

Självhäftande tavelögla – finns exempelvis här.

littlemissfixit_DIY_mala_porslin01

 

Det var flera år sedan jag såg citatet på Pinterest och det kändes givet på en köksvägg med tanke på hur matilsk jag blir när blodsockret faller. Skriv texten på papper fört för att se vilken handstil, format och antal rader du tänker dig slutresultatet.

littlemissfixit_DIY_mala_porslin02

Kör! Nu är det bara att hålla tungan rätt i mun och skriva/rita ditt motiv.

littlemissfixit_DIY_mala_porslin03

Låt torka i några timmar (läs rekommendationerna på porslinsfärgen). Härda färgen i ej förvärmd ugn, 90 min i 160°. Klistra på en tavelögla på baksidan. Klart!

littlemissfixit_DIY_mala_porslin04

Upp med konstverket på väggen. Eller ge bort det i present till någon som är lika matilsk som du…

littlemissfixit_DIY_imsorryforwhatisaid01

[ o ]: Sara Zetterström


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

DIY - pyssel

 • Koka saft på syrén

  Det var verkligen i sista stund insåg jag när jag skymtade vår överblommade Syrén i trädgården nyss. Jag hoppas att vi är tidiga och att det fortfarande blommar norröver för här kommer receptet på saften Boo och jag gjorde tidigare i veckan. Du behöver: 40 klasar syréner 2 liter vatten 2 kg ekologiskt socker 2 Läs Mer »

 • Putsa mässing miljövänligt

  Kanske har du hört talas om husmorsknepet att använda ketchup istället för starka kemikalier för att putsa mässing? Om det funkar? Absolut! Mitt mässingsunderlägg från Svenskt Tenn har några år på nacken och jag har länge tyckt att det varit långt från sin forna glans, snarare fläckigt och ganska sjavigt. Men så kom jag ihåg Läs Mer »

 • DIY – personlig väggtallrik för under hundralappen

  Jag visade ju tallriksväggen som var med i RUM Hemma 04/2016 och lovade komma med ett DIY-tips. Om man inte har en massa fina vintagefynd eller tallriksfavoriter så kan man lätt skapa egna personliga varianter med lite porslinsfärg, till en riktigt låg kostnad. Den här citattallriken har hängt med i några år men jag uppdaterade Läs Mer »

 • Hur man rengör en damejeanne

  Söndagar är typiska fixardagar. Eller hängardagar, så idag har vi hängt lite i torpet. Liksom kollat till det och försäkrat det om att vi inte glömt bort det. Och som jag längtar till sommaren! Appropå det, i somras fyndade jag ännu en damejeanne, i det ljuvligaste turkosa glas, denna gång på Lions loppis i Åhus. Läs Mer »