Janniches favoriter

Rum Hemmas bloggare Janniche drömmer om sommaren och delar med sig av favoriterna till både trädgård och uteplats.

Läs Mer »

Janniches favoriter

image1

Svalkande lemonad, mörka blommor och inredningstips till balkongen. Rum Hemmas bloggare Janniche drömmer om sommaren och delar med sig av favoriterna till både trädgård och uteplats.

violmaZZ1. Snart är det dags att plantera växter i krukorna. Jag är väldigt förtjust i blommor i färgskalan svart, mörklila och lila. Några favoriter i krukan är lavendel, salvia, svart viol och svart klöver.

granit.ljus2. Älskar ljusslingor både inne och ute. När våren kommer tar jag ut min ljusslinga från Granit och hänger den över bordet på altanen. Ett tips är att byta ut de glödlamporna som följer med till lyktlampor (koltråd). Jag har 20w-lampor i min och det blir ett fint sken på kvällen. Man kan klä in slingan i blad och blommor till festen också, superfint!

lemanadeFoto The Merry Thouhgt

3. Ett tips på läskande dryck att servera är en lemonad gjord på rabarber och rosmarin. Receptet är från The Merry Thought. God och även vacker att titta på.

åhlens1

4. Ett nytt inköp för altanen i år blir ett svart brickbord, jag har spanat in ett fint från Åhlens.

plantAGEN1Foto Plantagen

5. För att få en mysig och ombonad känsla på balkongen eller altanen är en matta perfekt. Plantagen har en sjögräsmatta till fyndpriset 199 kronor, som jag ska slå till på mycket snart! Den är också fin att ha inomhus.

glasburk.granit1

6. Glasburken från Granit kommer stå framme nu i sommar. Fint att servera bål eller lemonad i till grillfesten.

afroarts_hangmattaFoto Afro Arts

7. Hängmattan är given, används flitigt av både stora och små. Afroarts hängmatta är min favorit.

odlingslåda.landgarden.se

8. Många frågar mig var jag fått tag i min odlingslåda i rost. Den är köpt på Land och levereras “stålfärgad” men rostar på väldigt kort tid. I min har jag även ett (rostigt) armeringsnät från bygghandeln där jag brukar ha en fin, svart då givetvis, luktärt som klättrar.

resendahlFoto Mela Mörtenbäck

9. Rosendals Trädgård är ett av de finaste ställena att besöka i Stockholm nu på våren. Där brukar jag köpa någon växt eller blomma som jag inte hittar nån annanstans, och sen en fika på det!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Trend

  Sommaren hänger förhoppningsvis i ett bra tag till. Här är de tjusigaste prylarna att packa för både utflykten till landet och picknickfilten i stan.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Marie Jedig

  Färgstarka bloggaren Marie Jedig bor i en stilsäker våning i Köpenhamn. För Rum Hemma talar hon ut om snacksalami, drömmöbler och filosofiska citat.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Trine Kjær

  Färgsprakande influencern Trine Kjær om att våga mixa olika färger och sitt bästa gratisnöje.

  Läs Mer »
 • Sommar i sikte! Lev ut med veckans bästa budgetköp

  Långhelg i sikte och sommar i luften gör att vi drömmer om att spendera varje vaken minut utomhus. I veckans budgetsvep listar vi de bästa prylarna för härligt häng i solen. En rolig skål blir ett färgglatt och uppiggande inslag till dukningen. Servisen Rua Nova av Raphael Bordallo Pinheiro är vår favorit. Skål, 299 kronor, Läs Mer »