Orangeridrömmar

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Nej, jag hade ju helt andra planer för årets soligaste helg än att ligga nedbäddad i halsfluss hemma hos våra kompisar i Visby, det hade jag faktiskt. Som tur var gjorde vi en spontanutflykt i torsdags till ett ställe vi egentligen hade tänkt besöka igår – Prima Läs Mer »

Orangeridrömmar

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Nej, jag hade ju helt andra planer för årets soligaste helg än att ligga nedbäddad i halsfluss hemma hos våra kompisar i Visby, det hade jag faktiskt. Som tur var gjorde vi en spontanutflykt i torsdags till ett ställe vi egentligen hade tänkt besöka igår – Prima gård. Mer om det härliga stället med sitt ekologiska tänk i ett annat inlägg. Men, tänk att vissa tankar måste snurra fram och baklänges i hjärnbarken innan de landar och formuleras supertydligt. För gissa om jag har drömt om ett orangeri och/eller växthus sedan jag blev med Hundraåringen, men det är så mycket annat som ska prioriteras. Så plötsligt när vi satt där och åt en himmelsk bit ost med hemlagad plommonmarmelad så slog det mig. Torpet! Det är ju på torpet vi har både platsen och väldigt stort behov av ett orangeri där vi kan förlänga säsongen och utöka storleken på middagsbordet. Blir dessutom perfekt att bygga det där uteköket vi pratat om mot en av väggarna, japp dags att börja samla fönster, och hitta den perfekt a lilla kaminen. Tack för inspirationen Martin & Emma!

Nu ska jag följa de jag känner som springer Wings for life idag. Tusan, nästa år SKA jag springa. Hoppas du har en skön söndag i solskenet, och emdan du ändå är igång kan du väl njuta lite för mig med va?!

orangeri_lmfi_instagram

[ o ]: Sara Zetterström


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Blommor & Trädgård

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »

 • Budgetfynd: självbevattnare i glas

  Lördagmorgon och jag är uppe för att riva ut golvet på övervåningen. Tycker ni det är kul att se processbilder? Jag är ju mer för att visa före/efter men hojta till om ni vill se inlägg under arbetets gång. Kom på nu när jag har stökat runt här uppe att jag sitter på världens budgettips Läs Mer »

 • Nya upptäckter i trädgården

  Att leva med vår Hundraåring är lite som att ha ett gigantiskt Kinderägg. Det är spännande (vad kommer gå sönder här näst?) och något man kan leka med (hej kofot och målarpensel!) och onekligen blir det en hel del choklad framför brasan (nåväl det behövs knappast någon brasa som ursäkt för den delen heller). Bara Läs Mer »

 • Palettbebisar

  Ny vecka och nya kompisar i fönstret? Jag fick nämligen tillökning förra helgen. Svärföräldrarnas Palettblad hade skjutit skott som om det inte fanns någon morgondag och ett litet gäng följde med hem. Nu väntar de på plantering, och ständigt denna jakt på passande krukor alltså. Det är annars inte första gången jag ger mig på Läs Mer »