Mors dag

Fjärde gången jag får sista söndagen i maj tilldelad mig, A K A Mors dag. Förväntningarna var låga för att inte säga obefintliga eftersom min bättre hälft avsäger sig alla typer av hittepåhögtider. Så om jag kunnat stanna tiden när jag satt där i torpköpet och knapprade ihop ett tidningsjobb så hade jag nog gjort Läs Mer »

Mors dag

Fjärde gången jag får sista söndagen i maj tilldelad mig, A K A Mors dag. Förväntningarna var låga för att inte säga obefintliga eftersom min bättre hälft avsäger sig alla typer av hittepåhögtider.

Så om jag kunnat stanna tiden när jag satt där i torpköpet och knapprade ihop ett tidningsjobb så hade jag nog gjort det. Dörren öppnades och Boo kom in sådär yvig i fjunhåret som hon blir när det är nybadat, på bara fötter och med bestämd blick. I handen kramade hon några svettiga stjälkar av Gökärt, Hundkäx och Käringtand vilka råkar vara just de sorterna som växer ute på vägen om man är modig nog att passera den jättestora myrstacken med sitt myller av hyresgäster och det var inte utan att jag blev lite blank i ögonen när jag insåg vad som höll på att hända.

Den bestämda blicken förstärktes av en trulig liten mun som mjuknade lite i kanterna och med utsträckt hand deklarerade hon blygsamt självklart: “-För att jag ville att du skulle få en blombukett på Mors dag”.

image


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »