2 favoriter från Hemnet

En villa med sann snickarglädje i Hudiksvall och ett väl bevarat sekelskifteshus på Gotland med dröm-tapeter och hela fem kakelugnar. Låt oss presentera två favoriter från Hemnet.

Läs Mer »

2 favoriter från Hemnet

En villa med sann snickarglädje i Hudiksvall och ett väl bevarat sekelskifteshus på Gotland med dröm-tapeter och hela fem kakelugnar. Låt oss presentera två favoriter från Hemnet.

1. Välbevarat sekelskifteshus på Gotland

03

Dalbo i Halla byggdes 1894 och räknas som ett av Gotlands största trähus från denna tid. Tapeter, golv och innertak är till stora delar bevarade från originalbygget. Generös takhöjd om tre meter på bottenvåning och än mer på övervåning. 220 kvadratmeter med vackra trägolv, höga golvlister, rejäla spegeldörrar och hela fem kakelugnar plus en järnkamin. Mer info och bilder finns hos Bertwig.

07

04

2. Snickarglädje i Hudiksvall

08

Vackert hus från tidigt sekelskifte i pittoreska Kyrkbyn i Bjuråker, känt som “Hagströms”. Här möts man av åtta rum fördelade på dryga 200 kvadratmeter av genuin snickarglädje, vars renovering lyckats bevara den äldre stilen. Drag som högt tak, trägolv, kakelugnar och vedspisar vittnar om husets gedigna historia och karaktär. Mer info och bilder finns hos Länsförsäkringar.

11

09


En kommentar på "2 favoriter från Hemnet"

 1. emma t skriver:

  himla trevligt med hemnet-favoriter som inte är lägenheter…även om jag älskar dom med 🙂


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Trend

  Sommaren hänger förhoppningsvis i ett bra tag till. Här är de tjusigaste prylarna att packa för både utflykten till landet och picknickfilten i stan.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Marie Jedig

  Färgstarka bloggaren Marie Jedig bor i en stilsäker våning i Köpenhamn. För Rum Hemma talar hon ut om snacksalami, drömmöbler och filosofiska citat.

  Läs Mer »
 • Min Stil: Trine Kjær

  Färgsprakande influencern Trine Kjær om att våga mixa olika färger och sitt bästa gratisnöje.

  Läs Mer »
 • Sommar i sikte! Lev ut med veckans bästa budgetköp

  Långhelg i sikte och sommar i luften gör att vi drömmer om att spendera varje vaken minut utomhus. I veckans budgetsvep listar vi de bästa prylarna för härligt häng i solen. En rolig skål blir ett färgglatt och uppiggande inslag till dukningen. Servisen Rua Nova av Raphael Bordallo Pinheiro är vår favorit. Skål, 299 kronor, Läs Mer »