Fossies potatissallad med grillad majs

Voila! Här är den perfekta salladen till grillat, men sitter lika fint som lunchsallad.

Läs Mer »

Fossies potatissallad med grillad majs

01

4 portioner

1 kg fast potatis tex pink fir apple, kipfler,
amandine eller nicola. Skalad och skuren i stora tärningar
2 majskolvar, skalet borttaget
125 g majonäs
1 rågat krm chipotlechilipulver
1 msk inlagd jalapeñochili, hackad
3 salladslökar, hackade
1 liten knippa koriander, bladen repade, sköljda och hackade
saften från 1 lime

Lägg potatistärningarna i en kastrull och täck dem med vatten. Låt koka i 5–7 minuter, eller tills de känns mjuka när man sticker en vass kniv i dem. Häll av och ställ åt sidan så länge. Värm under tiden upp en kol- eller gasolgrill ordentligt. Rosta majskolvarna tills de har fått fin färg runtom men inte blivit brända (om man vill kan man rosta dem över en öppen gaslåga). Totalt tar det minst 15–20 minuter att tillaga majsen. Ta av majsen från grillen, låt svalna lite och skär sedan av majskornen med en vass kniv.

Blanda majonnäs, chilipulver och jalapeñjo i en liten skål. Lägg potatis och majs i en bunke, rör sedan ner majonäsblandningen. Tillsätt resten av ingredienserna och krydda med flingsalt och nymald svartpeppar. Vänd runt allt varsamt och servera. Det här är en perfekt sallad till grillat eller som lunchsallad. Det är inte alls dumt att strö rejält med stekt bacon eller chorizo över, det ger härlig textur.

Recept från Herr Wilkinsons perfekta sallader, av Matt Wilkinson. Foto Jacqui Melville

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Matnyttigt