En klassisk barnstol

Om man även följer mig på Instagram så kunde man imorse se att den sedvanliga trädgårdsfrukosten byttes mot köksbordsdito p g a att det blåste halv storm och vi liksom inte var sugna på att jaga ostbitar över halva tomten. Vårt torpkök är väldigt gillbart, det går typ inte att misslyckas med rutmålat golv och Läs Mer »

En klassisk barnstol

Om man även följer mig på Instagram så kunde man imorse se att den sedvanliga trädgårdsfrukosten byttes mot köksbordsdito p g a att det blåste halv storm och vi liksom inte var sugna på att jaga ostbitar över halva tomten. Vårt torpkök är väldigt gillbart, det går typ inte att misslyckas med rutmålat golv och “designklassiker, loppis & IKEA”. Det som kommentarerna mest handlade om var dock barnstolen vi fortfarande har. Boo gillar den helt enkelt bättre så hennes matstol modell hög pinnstol står ute i boden tillsvidare (igen). Lustigt nog så är den populära barnstolen en designklassiker från IKEA som jag fyndat på loppis (och precis där fick jag svart bälte i att knyta samman en text!). Stolen PEGGY ritades av Karin Mobring 1959 och såldes hos möbeljätten i bok, röd- eller blålackad när det begav sig.

 

Vår stol var vitmålad när jag hittade den i en second handbutik lagom när vi köpt torpet och Boo var ett halvår. Kärlek vid första ögonkastet och med en kudde bakom ryggen och sele lånad från en annan Ikeastol kändes den så klart mycket mer rätt i torpet än den tidigare varianten i plast. Om du också blev förtjust så vet jag att det just nu finns ett par till försäljning hos Folks interiör. Tips, tips!

image

[ o ]: Sara Zetterström


2 kommentarer på "En klassisk barnstol"

 1. Christin skriver:

  Herregud, så SNYGG barnstol, trodde först det var något nytt från Norrgavel, hehe. Jättesnygg, men huh så dyrt de säljs för nu. Fyndade också en gammal barnstol härom veckan, kanske inte i samma kaliber men desto bättre än den från plast!

 2. Beautiful Life skriver:

  Åh så mysigt kök! Och stolen passar verkligen in där! <3


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »