Knoppbrädor och kroklister

Vi hade turen att få inte mindre än två knopplister på köpet med Torpet. Kanske p g a denna generositet så kom lillstugan med noll. A och O på pytteliten bostadsyta är ju förvaring och jag tänker att det dels är en snygg inredningsdetalj men också sjukt praktiskt att låta en kroklist eller knoppbräda löpa Läs Mer »

Knoppbrädor och kroklister

Vi hade turen att få inte mindre än två knopplister på köpet med Torpet. Kanske p g a denna generositet så kom lillstugan med noll. A och O på pytteliten bostadsyta är ju förvaring och jag tänker att det dels är en snygg inredningsdetalj men också sjukt praktiskt att låta en kroklist eller knoppbräda löpa runt hela rummet och förvara allt ifrån kläder till kaffekoppar. Så här ser det ut utanför tvättstugan hemma på vår gata i stan, inget arvegods s la Hundraåringen men en praktisk och snygg modern variant.

Men 11 meter kroklist alltså, det låter snarare som ett DIY-projekt än att öppna (och tömma?) plånboken på Granit, Norrgavel eller Iris Hantverk. Någon som gjort sina egna knoppbrädor eller kroklister och har tips på vägen?

image

[ o ]: Sara Zetterström

PS. Jag vet att bilderna dubbelexponeras just nu, men har en tekniker som håller på att fixa det skönhetsfelet. DS


5 kommentarer på "Knoppbrädor och kroklister"

 1. Emma Fahlstedt skriver:

  Ja, såg att Daniella Witte tipsade om att göra egna för inte alls så länge sedan. Kolla hennes blogg, är mitt tips!

 2. Åse skriver:

  Hej.

  Här kommer ett tips på en tjej som gör egna knoppbrädor på ett enkelt sätt. Snygga också! 🙂

  Kram Åse

 3. Ellendellen skriver:

  Ja, för sjutton gör egna. Lätt som en plätt och kostar en bråkdel och då kan man dessutom välja avstånd mellan knopparna (jag tycker för övrigt att de sitter för tätt på de flesta modeller). För att få piggarnas hål i samma vinkel borrade jag med en bänkborrmaskin och “pallade” upp brädan snett. Sen är det bara kapa rundstav och limma för glatta livet.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Hemma Hos Mig

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Senaste nytt

  I somras köpte jag ju en oljelampa till Torpet. Det är så himla mysigt med den typen av belysning tycker jag och redan där i Lysekil tittade vi på en storebror till Hundraåringen utan att göra slag i saken. Tidigare i veckan var Jesper och klippte sig och överraskade mig med att förutom nyfriserad komma Läs Mer »

 • Hörde jag torparhelg?!

  Ett lustigt sammanträffande, jag funderade på vad jag skulle blogga om idag på väg till jobbet och Johanna satte fingret på samma sak som jag tänkte då, att det går inflation i uttryck och jag tänkte just vad jag skulle skriva som rubrik istället för “Happy Friday”. Kom inte på något revolutionerande, förr skrev jag ju Läs Mer »

 • Happy Friday!

    Hur fort gick den här veckan? Plötsligt sitter jag här efter en tidig grillmiddag och har hela helgen framför mig igen. Den kommer bestå av listmålning på hemmaplan och middagsbjudningar på bortaplan. Idag cyklade jag inte förbi min favoritblomaffär Blomman för dagen på vägen hem för helgbuketten från förra veckan är fortfarande fantastiskt fin! Jag Läs Mer »