Älskade (s)pion

Frodiga, fylliga, böljande med knoppar som stora kålhuvuden. Ja det var pioner i mina drömmars trädgård. I verkligheten. Inte precis. Jag fick en pionplanta när jag fyllde 35 år, samma helg vi hade namngivningsfest för Boo. Planterade den direkt i rabatten nedanför fönstret på storstugan och väntade. Det året minns jag inte ens om det Läs Mer »

Älskade (s)pion

Frodiga, fylliga, böljande med knoppar som stora kålhuvuden. Ja det var pioner i mina drömmars trädgård. I verkligheten. Inte precis.

Jag fick en pionplanta när jag fyllde 35 år, samma helg vi hade namngivningsfest för Boo. Planterade den direkt i rabatten nedanför fönstret på storstugan och väntade. Det året minns jag inte ens om det blev någon knopp, och andra sommaren blev den rådjursfrukost. I fjol gladdes jag så åt den svällande lilla knoppen, instagrammade den, och poff så möttes jag en morgon av några spretiga stjälkar efter ännu en nattlig räd av en fyrbenting. Men tänka sig, i år skulle man kunna tro att jag hängt med bössan bakom gardinen för plötsligt fanns där ett praktfullt exemplar av min alldeles egna älskade pion.

littlemissfixit.first_peony

Är det bara jag eller känns det som att blomningen är så kort nu för tiden? I mina barndomssomrar fanns det blommor hela sommaren och nu är jag orolig att allt ska ha blommat över till midsommar…


En kommentar på "Älskade (s)pion"

 1. Emma skriver:

  Det är inte bara du… I mammas ich pappas trädgård blommade pion och vallmo hela sommaren enligt mitt minne…


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Blommor & Trädgård

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »

 • Budgetfynd: självbevattnare i glas

  Lördagmorgon och jag är uppe för att riva ut golvet på övervåningen. Tycker ni det är kul att se processbilder? Jag är ju mer för att visa före/efter men hojta till om ni vill se inlägg under arbetets gång. Kom på nu när jag har stökat runt här uppe att jag sitter på världens budgettips Läs Mer »

 • Nya upptäckter i trädgården

  Att leva med vår Hundraåring är lite som att ha ett gigantiskt Kinderägg. Det är spännande (vad kommer gå sönder här näst?) och något man kan leka med (hej kofot och målarpensel!) och onekligen blir det en hel del choklad framför brasan (nåväl det behövs knappast någon brasa som ursäkt för den delen heller). Bara Läs Mer »

 • Palettbebisar

  Ny vecka och nya kompisar i fönstret? Jag fick nämligen tillökning förra helgen. Svärföräldrarnas Palettblad hade skjutit skott som om det inte fanns någon morgondag och ett litet gäng följde med hem. Nu väntar de på plantering, och ständigt denna jakt på passande krukor alltså. Det är annars inte första gången jag ger mig på Läs Mer »