Midsommarporslinet

De senaste veckorna har vi haft mycket att fixa inför årets midsommarfirande. Ambitiöst nog med tanke på det opålitliga midsommarvädret så bjöd vi redan i januari in ett gäng kompisar att fira med oss på Camp Torpet. Arbetsnamnet blev liksom givet med tanke på att det blev ungefär fem familjer för många för husrum i Läs Mer »

Midsommarporslinet

De senaste veckorna har vi haft mycket att fixa inför årets midsommarfirande. Ambitiöst nog med tanke på det opålitliga midsommarvädret så bjöd vi redan i januari in ett gäng kompisar att fira med oss på Camp Torpet. Arbetsnamnet blev liksom givet med tanke på att det blev ungefär fem familjer för många för husrum i själva boningshuset, tur att vi har vänner som prioriterar umgänge före komfort.

Inte minst logistiken måste fungera när 14 vuxna och tio barn ska samsas på en begränsad yta. Jag undviker engångsartiklar av flera anledningar, dels känns det inte bra att bidra till sopberget och inte minst smakar maten bättre på riktigt porslin och i riktiga glas. Turligt nog så passar loppisporslin perfekt för en somrig dukning a la torpet och det har blivit ett antal besök på traktens loppisar och second hand-butiker den senaste månaden för det ändamålet.

littlemissfixit_loppsporslinFör att ha porslin till både fika, lunch och middag så har vi byggt en tillfällig diskstation ute i trädgården och jag antar att jag kommer stå där med händerna i baljan några gånger under morgondagen.

Vi har ju numera tre hus som kan husera porslinet men om man inte har lust att köpa på sig för enstaka större sammankomster så finns det flera företag som gjort affärsidé av att hyra ut loppisporslin till festliga tillfällen med vintagetema (drömbröllop), spana in Petras Porslin och Tablestories exempelvis.

Nu ska jag premiärsova i lillstugan, eller bastun som vi även kallar den utifrån både material och temperatur.


En kommentar på "Midsommarporslinet"

 1. Lotta skriver:

  Jag håller med dej…maten smakar mycket bättre på porslin och om den äts med riktiga bestick! Samtidigt som man håller nere sopberget. Viktigt i dessa tider!! Innan midsommar helgen såg jag två “minnestallrikar” med kungaparet på vår second hand. Sjutton också..plötsligt blir jag sugen på att handla dem. Skulle passat härligt med lite sill på… 🙂 Glad Midsommar! Kram Lotta


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

högtid & fest

 • Änglaspel

  I flera, för att inte säga många år så har jag letat efter ett Änglaspel. Alltid för sent (slutsålt) eller i butiker som haft andra varianter men inte det klassiska från Dalaindustrier. Men plötsligt efter första advent häromnatten  när John Blund lämnade byggnaden lite för tidigt så googlade jag och fann det på Åhléns och Läs Mer »

 • En midsommar att minnas

  Det märks att det är sista veckan innan semestern, och att jag ska vara begravningsledig på fredag och att vi åker till Bohuslän direkt efter det. Det. Är. Lite. Mycket. Men bättre sent än aldrig tänkte jag sammanfatta min midsommarhelg för den blev snudd på smått historisk. Jag vet inte hur helgen såg ut i Läs Mer »

 • Midsommarporslinet

  De senaste veckorna har vi haft mycket att fixa inför årets midsommarfirande. Ambitiöst nog med tanke på det opålitliga midsommarvädret så bjöd vi redan i januari in ett gäng kompisar att fira med oss på Camp Torpet. Arbetsnamnet blev liksom givet med tanke på att det blev ungefär fem familjer för många för husrum i Läs Mer »

 • Adventskrans av granris

  Först vill jag rikta ett stort tack för alla hejarop och gratulationer till mitt nya jobb! Men det här inlägget skrivs med med anledning av att jag har fått flera frågor om adventskransen man kunnat se i mitt instagramflöde. Ja det var på tiden säger jag (att jag förverkligade kransen alltså, inte att man frågat Läs Mer »