Mitt senaste Blocketfynd, del II

Angående den där järnsängen som jag prutade till mig så körde hela familjen och hämtade den igår kväll. När vi står där och pratar så visade det sig att säljaren ursprungligen är från Katrineholm! Vilka odds är det? Hon berättade också att hon fått sängen till sitt flickrum, och att även hennes barn sovit i Läs Mer »

Mitt senaste Blocketfynd, del II

Angående den där järnsängen som jag prutade till mig så körde hela familjen och hämtade den igår kväll. När vi står där och pratar så visade det sig att säljaren ursprungligen är från Katrineholm! Vilka odds är det? Hon berättade också att hon fått sängen till sitt flickrum, och att även hennes barn sovit i den, bara i den familjen hade den varit i över fyrtio år år alltså. Älskar historia kring tingen! Hennes pappa var pastor och sängen hade stått på vinden i ett kapell som ligger ett stenkast från där Jesper bodde med sina föräldrar. Det blev verkligen ett “vilken liten värld”-moment, och när vi körde därifrån kände jag mig nästan dum som hade prutat så. Fast bara nästan…

Väl hemma vaknade Boo när vi skulle bära in henne från bilen och Jesper gick in för att läsa saga medan jag lastade ur fyndet (och Instagrammade förstås, följ mig gärna på @littlemissfixit). Praktiskt med en tvådelad säng som inte blir varken särskilt tung eller otymplig (nåväl). När jag kom in så möttes jag av en klassisk familjescen – Jesper sov som en sten och Boo var vaken. Hon följde med mig ner och somnade sen i en koja bredvid soffan. Den ungen alltså.

Att vila på hanen är inte riktigt min grej så vid 23-rycket började jag konka in åbäket, ytterst försiktigt för att inte väcka övriga familjemedlemmar. En utdragssäng består ju av en huvudgavel och en aningens smalare del,  vilken precis gick in genom ytterdörren. Det blev värre med huvudgaveln som var ytterligare några centimeter bred och jag fick skruva av mässingsknopparna och liksom trixa den in runt hörnet, liggandes. För att sen få den genom hallen var jag tvungen att haka ner 20kg spegel. Och väl i köket så behövde jag visst lyfta av dörren till tvättstugan för att få in den i trapphuset. Och väl uppför trappan behövdes ninja-skills för att balansera den på högkant samtidigt som jag skruvade in den genom passagen till allrummet. Genom dörren till barnrummet så blev det till slut samma procedur som vid ytterdörren. Asförsiktigt och jättemegatyst alltihopa som ni förstår. Ninja miss fix it. Tur att gamla järnsängar är fina med patina, liksom gamla Hundraåringar. Appropå tur, hade sängen bara varit 5 mm bredare så hade Boo helt enkelt fått sova i trädgården.

Ett annat dilemma är att den är aningens kort. 80×200 madrasserna låg som lätt böjda Europabananer, men maxat utdrag och lite ståltråd för att förhindra fallolycka löste den biffen.

Jag förvandlade den lilla kojsovaren (som inte vaknade under Operation ny säng) till prinsessan på ärten genom att bära upp henne till sin nya säng och det ska bli spännande att höra vad hon tycker om den nu när den är på plats. Glömde visst lägga i ärtan för hon sover faktiskt fortfarande…

littlemissfixit_jarnsang01

[ o ]: Sara Zetterström


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Hemma Hos Mig

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Senaste nytt

  I somras köpte jag ju en oljelampa till Torpet. Det är så himla mysigt med den typen av belysning tycker jag och redan där i Lysekil tittade vi på en storebror till Hundraåringen utan att göra slag i saken. Tidigare i veckan var Jesper och klippte sig och överraskade mig med att förutom nyfriserad komma Läs Mer »

 • Hörde jag torparhelg?!

  Ett lustigt sammanträffande, jag funderade på vad jag skulle blogga om idag på väg till jobbet och Johanna satte fingret på samma sak som jag tänkte då, att det går inflation i uttryck och jag tänkte just vad jag skulle skriva som rubrik istället för “Happy Friday”. Kom inte på något revolutionerande, förr skrev jag ju Läs Mer »

 • Happy Friday!

    Hur fort gick den här veckan? Plötsligt sitter jag här efter en tidig grillmiddag och har hela helgen framför mig igen. Den kommer bestå av listmålning på hemmaplan och middagsbjudningar på bortaplan. Idag cyklade jag inte förbi min favoritblomaffär Blomman för dagen på vägen hem för helgbuketten från förra veckan är fortfarande fantastiskt fin! Jag Läs Mer »