Lillstugan by night

Idag har livet med en fyraåring to be varit synnerligen tjatigt. Så till den milda grad att jag nu på kvällskvisten smög ut i Lillstugan och njöt av tystnaden en stund. Nyfikenheten kommer ta henne långt jag vet det men nej, nu är mamapedia stängt för idag. Njutningen i den lilla “bastun” kan ju också Läs Mer »

Lillstugan by night

Idag har livet med en fyraåring to be varit synnerligen tjatigt. Så till den milda grad att jag nu på kvällskvisten smög ut i Lillstugan och njöt av tystnaden en stund. Nyfikenheten kommer ta henne långt jag vet det men nej, nu är mamapedia stängt för idag.

Njutningen i den lilla “bastun” kan ju också hänga ihop med att jag ägnat större delen av dagen åt att röja den (igen) för att göra plats för de första riktiga gästerna. Lillasyster med sambo kommer inatt och då vill vi nog alla att det ska gå smutt så mörkläggande gardiner och megamyggnät (i brist på täta väggar) är installerat, tog en flyktig bild nu på väg in i Torpet, sommarnatten alltså. Svimmar lite över det magiska ljuset (som hänger in lite till vänster i bild) över fälten, så fint!

littlemissfixit_lillstuga_bynight

Något som är mindre fint är att jag måste vänta i ytterligare en månad på min kamera som är på lagning. Jag minns knappt hur det är att ta härliga bilder med minimala skärpedjup längre och mobilen är liksom ständigt överfull som en klen ersättare. Håller tummarna för en mer fotograferande höst (och att försäkringen täcker lagningskostnaderna).

Lillstugan ser verkligen inte mycket ut för världen just nu, skruttig värre. Imorgon bär det av till brädgården för lite virkesinköp. Vindskivor och foder, inte precis det jag drömmer om att sätta tänderna i men viktigt för helheten och byggnadsvården…


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Hemma Hos Mig

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Senaste nytt

  I somras köpte jag ju en oljelampa till Torpet. Det är så himla mysigt med den typen av belysning tycker jag och redan där i Lysekil tittade vi på en storebror till Hundraåringen utan att göra slag i saken. Tidigare i veckan var Jesper och klippte sig och överraskade mig med att förutom nyfriserad komma Läs Mer »

 • Hörde jag torparhelg?!

  Ett lustigt sammanträffande, jag funderade på vad jag skulle blogga om idag på väg till jobbet och Johanna satte fingret på samma sak som jag tänkte då, att det går inflation i uttryck och jag tänkte just vad jag skulle skriva som rubrik istället för “Happy Friday”. Kom inte på något revolutionerande, förr skrev jag ju Läs Mer »

 • Happy Friday!

    Hur fort gick den här veckan? Plötsligt sitter jag här efter en tidig grillmiddag och har hela helgen framför mig igen. Den kommer bestå av listmålning på hemmaplan och middagsbjudningar på bortaplan. Idag cyklade jag inte förbi min favoritblomaffär Blomman för dagen på vägen hem för helgbuketten från förra veckan är fortfarande fantastiskt fin! Jag Läs Mer »