Det har hänt en del sedan vi köpte torpet

Så här såg alltså storstugan ut när vi först såg torpet på Hemnet i januari 2013. Nu när syrran och hennes kille är och hälsar på och det för hans del är första gången på Torpet så blir det som alltid diskussion om vad vi har gjort i renoveringsväg och jag letade fram mäklarbilderna för Läs Mer »

Det har hänt en del sedan vi köpte torpet

Så här såg alltså storstugan ut när vi först såg torpet på Hemnet i januari 2013.

IMG_0107

Nu när syrran och hennes kille är och hälsar på och det för hans del är första gången på Torpet så blir det som alltid diskussion om vad vi har gjort i renoveringsväg och jag letade fram mäklarbilderna för att visa hur det såg ut då. Vad nyttigt det är att göra en jämförelse emellanåt, om inte annat för att få en bekräftelse på att det faktiskt blivit en hel del gjort, särskilt efter dagar som idag när vi börjat måla de vita detaljerna utomhus och det känns som det gått i myrsteg mellan måltider och socialiserande.

Jag lade ut en bild på Instagram i morse (juli 2016) och det är ju inte på pricken samma vinkel men man får ändå en uppfattning av att det är samma rum i alla fall.

IMG_3244

Jag gillade torpet första året också. Då det var så torpigt i sin murrighet. Däremot saknar jag inte den unkna lukten av fukt som satt i tretex- och spånskivorna som vi rev ut från väggar och golv. Lukten som sen satt i hår och kläder och gjorde att vi konstant kände oss ganska skitiga, framför allt när vi kom hem på mer doftneutralmark i stan, nej inte ett minsta dugg att jag saknar det.

Det mesta av inventarierna fick vi ju på köpet men mycket var inte anpassat efter den pyttelilla bostadsytan och fick komma till nya ägare rätt omgående. Fast bland annat fåtöljen och kistan har hängt med från start och det är sånt som besjälar ett hem tycker jag. Nytt och nött i en salig blandning.

Imorgon ska Boo hänga med moster och Harry större delen av dan och jag hoppas att vi kan ta sjumilakliv på målningsfronten.


3 kommentarer på "Det har hänt en del sedan vi köpte torpet"

 1. Christin skriver:

  Så otroligt fint! Kul att få se före och efter (inte minst för mig som är ny). Förra ägarna gjorde något liknande till det torp vi köpte i år, så det var mer eller mindre redo att inredas. Men där ute! Överväldigande ibland! Googlar som en dåre hur man renoverar fönster just nu ☺️

 2. Emma skriver:

  Tänk vad tid och kärlek kan göra <3 Tala om skillnad. Duktiga ni!

 3. sandra skriver:

  Vad ersatte ni trerex o spånskivor med? Är det just att man inte värmer/använder/vädrar torpet som gör att det luktar? Är lite intresserad av hur man tänker istället, nått mer passande o hållbart för ett torp. Anar att ni har torpagrund från bilderna. Har ni koll på fukt där? Förr använde man hus på ett helt annat sätt än nu. Bor själv i en 120 åring o har förstått att husen är byggda för ett annat användande än idag o ibland funkar det tyvärr inte så bra. Tänker på året runt uppvärmning av grund o vind från murstocken. Är inte helt lätt hur man ska vårda sitt gamla hus. Då bortser jag från linoljefärg o tidsenliga detaljer som känns trendigt just nu o lätt att hitta info om. Det är alltså mer byggfysiken jag syftar på. Där är det svårare att hitta bra fakta o den känns nästan viktigare o mer grundläggande innan man kan tänka på “findetaljerna”.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Hemma Hos Mig

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Senaste nytt

  I somras köpte jag ju en oljelampa till Torpet. Det är så himla mysigt med den typen av belysning tycker jag och redan där i Lysekil tittade vi på en storebror till Hundraåringen utan att göra slag i saken. Tidigare i veckan var Jesper och klippte sig och överraskade mig med att förutom nyfriserad komma Läs Mer »

 • Hörde jag torparhelg?!

  Ett lustigt sammanträffande, jag funderade på vad jag skulle blogga om idag på väg till jobbet och Johanna satte fingret på samma sak som jag tänkte då, att det går inflation i uttryck och jag tänkte just vad jag skulle skriva som rubrik istället för “Happy Friday”. Kom inte på något revolutionerande, förr skrev jag ju Läs Mer »

 • Happy Friday!

    Hur fort gick den här veckan? Plötsligt sitter jag här efter en tidig grillmiddag och har hela helgen framför mig igen. Den kommer bestå av listmålning på hemmaplan och middagsbjudningar på bortaplan. Idag cyklade jag inte förbi min favoritblomaffär Blomman för dagen på vägen hem för helgbuketten från förra veckan är fortfarande fantastiskt fin! Jag Läs Mer »