Husvakt och växtsemester

Som husägare är det inte helt självklart att lämna hemmet vind för våg på ledigheten. Rapporter om villainbrott och allt fräckare tjuvar ger i alla fall min semesterbägare lite smolk. Men som alltid så ser vi till att ha en husvakt. Win-win för kompisar som kommer “hem” på sommaren och för oss som vill ha Läs Mer »

Husvakt och växtsemester

IMG_3510

Som husägare är det inte helt självklart att lämna hemmet vind för våg på ledigheten. Rapporter om villainbrott och allt fräckare tjuvar ger i alla fall min semesterbägare lite smolk. Men som alltid så ser vi till att ha en husvakt. Win-win för kompisar som kommer “hem” på sommaren och för oss som vill ha hus, post och växter i behåll när vi kommer åter igen. Ett annat smart knep som jag tillämpat båda somrarna som husägare är att samla alla växter i ett rum (lämpligen det med bäst värme- och ljusförutsättningar) för att underlätta för den som ska sköta ruljansen medan man är borta. Växtvården blir dels effektivare och blommorna får också lite semester från sin vanliga plats.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Blommor & Trädgård

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »

 • Budgetfynd: självbevattnare i glas

  Lördagmorgon och jag är uppe för att riva ut golvet på övervåningen. Tycker ni det är kul att se processbilder? Jag är ju mer för att visa före/efter men hojta till om ni vill se inlägg under arbetets gång. Kom på nu när jag har stökat runt här uppe att jag sitter på världens budgettips Läs Mer »

 • Nya upptäckter i trädgården

  Att leva med vår Hundraåring är lite som att ha ett gigantiskt Kinderägg. Det är spännande (vad kommer gå sönder här näst?) och något man kan leka med (hej kofot och målarpensel!) och onekligen blir det en hel del choklad framför brasan (nåväl det behövs knappast någon brasa som ursäkt för den delen heller). Bara Läs Mer »

 • Palettbebisar

  Ny vecka och nya kompisar i fönstret? Jag fick nämligen tillökning förra helgen. Svärföräldrarnas Palettblad hade skjutit skott som om det inte fanns någon morgondag och ett litet gäng följde med hem. Nu väntar de på plantering, och ständigt denna jakt på passande krukor alltså. Det är annars inte första gången jag ger mig på Läs Mer »