Hög igenkänningsfaktor

De senaste veckorna har jag lekt med tanken att koppla bort sociala medier helt. Under vår gemensamma ledighet har jag och Jesper påmint varann om mobbefri gemensamhetstid. Mest för att jag ogillar tanken på att vara en av de föräldrar eller partner för den delen jag sett mer än nog av på semestern. De som Läs Mer »

Hög igenkänningsfaktor

De senaste veckorna har jag lekt med tanken att koppla bort sociala medier helt. Under vår gemensamma ledighet har jag och Jesper påmint varann om mobbefri gemensamhetstid. Mest för att jag ogillar tanken på att vara en av de föräldrar eller partner för den delen jag sett mer än nog av på semestern. De som sitter och stirrar på sina telefoner istället för att möta sina barns efterfrågade uppmärksamhet, eller de par som istället för att se varandra över bordet på restaurangen sitter och scrollar igenom andras middagsbilder. Just om det var middagsbilder de scrollade kan jag inte svära på men när man själv l’gger bort mobilen ser man plötsligt alla som… inte gör det.

Det är jättesvårt att bryta ett så invant mönster. Instagram, Facebook, Bloglovin’, mejlen, Instagram Facebook… Så kan runtklickandet se ut mellan apparna i mobilen och vips har en halvtimme av livet gått. Och hur många gånger under en middag med vänner dyker det upp frågor som genast måste få ett svar; “har inte Emma & Hans Wiklund skiljt sig?” “Jag tror det är Sundsvall. -Nej, jag är nästa säker på att det är Norrköping sist på listan av Sveriges 10 största städer”, genast skall det Googlas, inget lämnas obesvarat.

Främst bloggar jag när Boo gått och lagt sig och försöker hålla instagrammandet till stunder av ensamhet, det är sen gammalt. Ändå kan jag inte låta bli att reflektera över i vilken utsträckning jag är slav under min smartphone för visst har det hänt att min treåring uppfordrande sagt med lätt bedjande röst “- Mamma, inte mobilen”. Ouch!

Och absolut, under flera år har uppdateringar på sociala medier varit en del av mitt jobb och det blir lätt en förlåtande ursäkt. Men om man skulle leka med tanken, vilken lokalvårdare hade man accepterat att dammsugaren åkte fram var och varannan måltid eller familjesituation? Nej just det.

Hur hanterar ni er skärmtid?

När man ser Ikeas nya reklamfilm så är det inte utan att igenkänningsfaktorn är hög…


En kommentar på "Hög igenkänningsfaktor"

 1. Fia skriver:

  Heja heja, kör hårt! Man får massa tid till annat, massor att berätta och få höra om/av kompisar och mer energi till små 3/4-åringar! Kram


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

En smaksak

 • Långt ifrån lagom

  Svenskt Tenn har slagit upp portarna till sin nya webbplats på svensktenn.se, det damp ner ett antal adresserade pressutskick på kontoret häromdagen.  Hemsidan är (fortfarande) fin och inspirerande tycker jag (gillar magasinen extra mycket, så kul att få bakgrundshistoria). Så fin att jag vill ha mer! Varje avdelning har bara ett fåtal inspirationsbilder som komplement Läs Mer »

 • Lunchlättast i stan

  Jag sitter och önskar mig upp till Formex-mässan som öppnade igår. I år valde jag att inte åka men nu när mässan är igång för fullt är det inte utan att jag ångrar mig lite. Nåväl, det är främst möten med bloggkollegor och vänner som lockar, själva utbudet går det ju rätt bra att snappa Läs Mer »

 • Hög igenkänningsfaktor

  De senaste veckorna har jag lekt med tanken att koppla bort sociala medier helt. Under vår gemensamma ledighet har jag och Jesper påmint varann om mobbefri gemensamhetstid. Mest för att jag ogillar tanken på att vara en av de föräldrar eller partner för den delen jag sett mer än nog av på semestern. De som Läs Mer »

 • Äppelpajs-glass

  Igår när Lisa och Marcus var här åt vi årets första kräftor. De godaste svenska Vätternkräftorna jag ätit. Till efterrätt blev det färskostglass med smak av äppelpaj. Ett recept av Elisabeth Johanssons, en grym matstylist jag f ö haft nöjet att dela kök med när jag jobbade för Ikea i vintras. Recepten finns i hennes Läs Mer »