Mellanakt i Hundraåringen

Jag upptäckte att jag av misstag tidsinställt söndagens inlägg till någon gång i oktober(!) men nu är det åtgärdat… Är ju inte helt förvånad för huvudet är något fullt just nu. På jobbet är jag och petar i ett, två, .. fyra projekt, tror jag. En rumsbeskrivning för ett känt Kalmar-hus där det framöver ska Läs Mer »

Mellanakt i Hundraåringen

Jag upptäckte att jag av misstag tidsinställt söndagens inlägg till någon gång i oktober(!) men nu är det åtgärdat… Är ju inte helt förvånad för huvudet är något fullt just nu. På jobbet är jag och petar i ett, två, .. fyra projekt, tror jag. En rumsbeskrivning för ett känt Kalmar-hus där det framöver ska bedrivas restaurangverksamhet, uppställningsritningar för en lokal som ska gå från fiskfabrik till kontor, en presentation för en markanvisningstävling och slutskedet av en workshop-process för en ny skola. Dessutom har jag och en kollega ansvaret för vårt eget kontors ansiktslyftning. Oj, förlåt somnade ni nu? Eller kanske lät det som rena grekiskan när jag pratade? Jag märker att jag har svårt att få mitt jobb-jag och mitt blogg-jag att mötas på ett tillfredsställande sätt så ni får gärna komma med glada tillrop när ni tycker jag lyckas för just nu känner jag mig som en enbent anka som simmar i cirklar.

Här hemma ser det däremot ut som om en åttaarmad tvååring fått gå lös med en motorsåg ungefär. Bygget på övervåningen är i full gång och här kommer bildbevis.

Så här såg det ut när jag bröt upp det förbenade laminatgolvet och fann brädgolvet, om inte från himlen så i alla fall från 30-talet eller så. Bilden är tagen från dörren vid trappan. En liten stund senare såg det ganska trevligt ut där uppe (om man kisade med ögonen), sen kofotade jag bort golvlisterna som satt som foder runt fönster och dörrar(!) tillsammans med taklisterna (som faktiskt satt i taket, och var rätt tidstypiska om än udda). Den bilden är tagen från vår sovrumsdörr.

Snickaren har varit här och satt stommen till vår förråds-kub mellan fönstren på den nedre bilden och även elektrikern har gjort sitt och dragit ström både till förrådet och den blivande vardagsrumsdelen. Imorgon blir det till att korka upp linoljefärgen (GU vad jag hellre hade skrivit champagnen här) och grunda de specialbeställda socklarna och listerna. Dessutom har jag 18 kvm asklaminat att skänka bort. Sugen?

littlemissfixit_hundraaringen_renovering0916_01littlemissfixit_hundraaringen_renovering0916_02


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Hemma Hos Mig

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Senaste nytt

  I somras köpte jag ju en oljelampa till Torpet. Det är så himla mysigt med den typen av belysning tycker jag och redan där i Lysekil tittade vi på en storebror till Hundraåringen utan att göra slag i saken. Tidigare i veckan var Jesper och klippte sig och överraskade mig med att förutom nyfriserad komma Läs Mer »

 • Hörde jag torparhelg?!

  Ett lustigt sammanträffande, jag funderade på vad jag skulle blogga om idag på väg till jobbet och Johanna satte fingret på samma sak som jag tänkte då, att det går inflation i uttryck och jag tänkte just vad jag skulle skriva som rubrik istället för “Happy Friday”. Kom inte på något revolutionerande, förr skrev jag ju Läs Mer »

 • Happy Friday!

    Hur fort gick den här veckan? Plötsligt sitter jag här efter en tidig grillmiddag och har hela helgen framför mig igen. Den kommer bestå av listmålning på hemmaplan och middagsbjudningar på bortaplan. Idag cyklade jag inte förbi min favoritblomaffär Blomman för dagen på vägen hem för helgbuketten från förra veckan är fortfarande fantastiskt fin! Jag Läs Mer »