Dansa – Pausa

Om jag fått en krona för alla gånger jag hört någon säga: “-D e t   g å – å r   s å å   f o r t! Gärna cementerat med ett avrundande Jah (på inandning), så hade jag varit ganska välbeställd vid det här laget. “Det” som menas är småbarnstiden antar jag. Ok, trots tantvarningen Läs Mer »

Dansa – Pausa

littlemissfixit_swinging_boo

Om jag fått en krona för alla gånger jag hört någon säga: “-D e t   g å – å r   s å å   f o r t! Gärna cementerat med ett avrundande Jah (på inandning), så hade jag varit ganska välbeställd vid det här laget. “Det” som menas är småbarnstiden antar jag. Ok, trots tantvarningen så är jag beredd att hålla med för det känns som precis nyss som vi tultade iväg med Boo på hennes första Knopp-tillfälle med Friluftsfrämjandet och det var hösten 2014. Idag var det dags för hennes första danslektion.

Det är en ganska blyg liten viol vi har att göra med här, inte för att det märks i sällskap av de hon känner så som på förskolan eller hemma, men i större sammanhang förvandlas hon till ett Compeed fastklistrat i knähöjd. En sån unge slänger man inte ut hursomhelst i social samvaro men dans en gång i veckan tillsammans med två kompisar kändes bra tyckte hon. Jag ropade inte precis hej innan eftersom vi har flertalet dagisavslutingar färskt i minnet där plötsligt Jesper eller jag suttit som ett förvuxet förskolekid och sjungit julsånger framför en busslast vinterbleka föräldrar medan hon smitit och satt sig i lämpligt tryggt knä och tuggat i sig pepparkakor. Men. Idag var det annorlunda. Iklädd tutu och glittriga skor för stora i hälen fick hon sin mamma att sitta och böla när de där små fötterna dansade runt till filmmusiken från Frost. Så liten och så stor på samma gång och jag är så himla tacksam över att få dansa bredvid…


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »