Kvällen hos gamla skolkompisar

Ni som följt mig ett tag minns kanske att Jesper drog med mig på en husvisning förra sommaren? Det var en gammal skola ett par mil utanför Kalmar som såldes. Vi var inspirationsspekulanter. Inte seriösa husletare/köpare egentligen utan mest nyfikna i allmänhet på objektet i fråga men det hindrade ju oss inte från att vara Läs Mer »

Kvällen hos gamla skolkompisar

Ni som följt mig ett tag minns kanske att Jesper drog med mig på en husvisning förra sommaren? Det var en gammal skola ett par mil utanför Kalmar som såldes. Vi var inspirationsspekulanter. Inte seriösa husletare/köpare egentligen utan mest nyfikna i allmänhet på objektet i fråga men det hindrade ju oss inte från att vara längst kvar på visningen och hänfört gå runt och föreställa oss ett liv i den gamla gigantiska byggnaden, jag övervägde t o m att sälja Torpet till förmån för en ungefär 10 gånger större fritidsbostad.

Det var ganska många andra som också var på den där visningen och eftersom vi inte var i köpar-inställning kunde vi kosta på oss att fraternisera med andra spekulanter a k a fienden. Två av dem var Eric och Monika som nu när de fått barn bestämt sig för att lämna livet i Köpenhamn och flytta tillbaka till Erics hembygd. Vi möttes i den gamla skolsalen och klickade omgående, åtminstone så fort vi sade att vi inte hade för avsikt att köpa deras drömkåk. And the rest is history. Sedan i våras bor de i denna fantastiska byggnad och håller på att varsamt renovera den. Och SOM det finns att göra, om ni tycker att vi tar på oss galna projekt så är både Torpet och Hundraåringen en picknick i parken i jämförelse. Hela Hundraåringens bottenplan ryms för övrigt i ovan nämnda skolsal insåg vi dessutom idag.

För vi var precis där på ett ovanligt vardags-häng. Varför umgås man inte mer på vardagar tänker jag istället för att proppa helgerna fulla och ses mer sällan? Visst, alla blir fort trötta i allmänhet och dagiskids i synnerhet men vilken fantastisk guldkant på tillvaron att äta middag och skratta tillsammans i ett par timmar. Vietnamesiska vårrullar stod på menyn och det var precis lika gott som det ser ut.

Lyllos att ha en egen skoltavla modell större att rita på tyckte Boosan. Och visst, li-ite tröttare än vanligt kommer vi nog vara imorgon, men så värt.

littlemissfixit_krankelosa07 littlemissfixit_krankelosa06 littlemissfixit_krankelosa05 littlemissfixit_krankelosa04 littlemissfixit_krankelosa03littlemissfixit_krankelosa01 littlemissfixit_krankelosa02

Foto: Sara Zetterström


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »