Fyrvägen 71, Löttorp

Från ett häftigt boende till ett annat för med en kollega vars man jobbar som mäklare och en annan som kite-surfar mycket på norra Öland och jag själv som älskar speciella byggnader så seglade såklart Högby fyrmästarbostad upp som samtalsämne på fikat häromdagen. Det är dödsboet efter konstnären Stephan Lundh som är till salu. Drömmigt Läs Mer »

Fyrvägen 71, Löttorp

Från ett häftigt boende till ett annat för med en kollega vars man jobbar som mäklare och en annan som kite-surfar mycket på norra Öland och jag själv som älskar speciella byggnader så seglade såklart Högby fyrmästarbostad upp som samtalsämne på fikat häromdagen. Det är dödsboet efter konstnären Stephan Lundh som är till salu. Drömmigt värre med en väg ut på ett rev och ett fantastiskt gammalt hus från 1800-talet som påminner om ett franskt vinslott byggt med svart skiffertak och väggar av öländsk sandsten. Med över 33 000 visningar på Hemnet samt att det ryktas att flertalet kändisar intresserar sig för huset så kommer försäljningen troligen inte passera förbi åtminstone lokaltidningen obemärkt och priset lär väl så gott som fördubblas. Fler bilder och en liten film att njuta av finns här.

fyrvagenoland01 fyrvagenoland02

Den här hallen hamnar rakt i inspirationsmappen för en ny entré i Hundraåringen. Så otroligt vackert stengolv med fris. Tänk om man hade kunnat köpa det med hundratjugoårig patina bara…

fyrvagenoland03 fyrvagenoland04 fyrvagenoland05 fyrvagenoland06 fyrvagenoland07

Foto: Mäklarbilder via Pontuz Löfgren


2 kommentarer på "Fyrvägen 71, Löttorp"

 1. Ine skriver:

  Hej!
  Haha, vad roligt! Jag kände igen den där magiska platsen och det fina huset direkt. Det var med i en tysk tv-produktion nu i sommar (du vet, romantisk-dramatiska söndagskväll-må bra-filmer som utspelar sig i Sverige för att tillfredsställa alla tyskarnas längtan till det idylliska landet i norr – och även min ;-)…) och jag började drömma redan då. Tänk bara – om man verkligen kunde vara spekulant på ett sånt ställe. Trevlig helg till dig Sara!

  • Little Miss Fix It skriver:

   Nämen vad kul! Jag läste förresten precis innan helgen att huset säljs p g a oegentligheter inom familjen, så himla tråkigt för den/dem som inte vill sälja… Hoppas du hade en fin helg!


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Inredning

 • Ökenvibbar i veckans bästa budgetköp

  Vips så kom sommaren – plocka in den heta känslan i hemmet med varma ökentoner, kaktusmotiv och palmer. Här hittar du sommarheta budgetköp under 400 kronor! Den gångna veckans värmebölja har fått oss att snöa in på luftiga klänningar som denna orangea härlighet. Klänning, 399 kronor, Carin Wester/Åhléns. Mixa upp ökentonerna med lite stadslandskap i Läs Mer »

 • Rum Hemma får sommarfeeling och längtar ut i veckans bästa budgetköp.

    Tunna kläder och snygga accessoarer hör våren och sommaren till. Rum Hemma förvarar gärna smycken på Designtorget snygga ringkon. Ringkon, 239 kronor, Designtorget April bjöd på varma grader och sol, H&M Homes kanna i stengods får gärna svalka oss. Kanna, 199 kronor, H&M Home Piffiga ljushållare, gör sig snygga så väl inne som ute. Läs Mer »

 • Vinnaren av Guldstolen 2016

  Tidigare i veckan gick Arkitekturgalan av stapeln på Cirkus i Stockholm jag var själv inte där men har förhört mig om tillställningen av de kollegor som var det, och kollat på webben förstås. Som på alla galor så delas prestigefyllda priser ut; Kasper Salin-priset för bästa byggnad, Sienapriset för bästa utemiljö, Planpriset, Bostadspriset, Kritikerpriset, Villapriset Läs Mer »

 • Budgettips antik kruka

  Egentligen var jag på jakt efter en Corokia till ett stylingjobb jag gjorde i helgen varför jag hamnade på Plantagen som har söndagsöppet. Istället för Spökträd som de också kallas kom jag därifrån med ett antal glaserade krukor fuskmodell äldre vilket också var bra då ett antal växter står barfota. Krukan heter Ally och finns (och har Läs Mer »