Hänt i helgen

Något golv till Hundraåringen blev det inte men jösses vilket fint litet torp jag fick se. Golvsäljaren hade ägt det i drygt fyrtio år och hennes man som blivit pensionär höll nu på att inreda vinden och hade därför rivit ut det gamla golvet. Nu hade han istället lagt det vackrast kilsågade furu som legat och Läs Mer »

Hänt i helgen

Något golv till Hundraåringen blev det inte men jösses vilket fint litet torp jag fick se. Golvsäljaren hade ägt det i drygt fyrtio år och hennes man som blivit pensionär höll nu på att inreda vinden och hade därför rivit ut det gamla golvet. Nu hade han istället lagt det vackrast kilsågade furu som legat och torkat i ett år. Herre min hatt om jag skulle behöva vänta i ett helt år, på det viset är jag lite otålig och vill att saker ska ske helst igår. Men hursomhelst, skicket var inte det bästa men kanske att de gamla brädorna kan passa som ett golv till uthuset framöver.

Medan Boo och jag var på utflykt så snickrade Jesper dit vindskivorna på lillstugan så nu är det bara dörren som ska bli blå också.

littlemissfixit_hantihelgen23-25sept_05

Stjälpredan höll sig mest inomhus när vi sen fortsatte fixandet ute, men sprang då och då ut för att plocka lite blad och blommor till “kärlekens magi”. En anrättning som är standard på menyn sedan i våras. Allt man behöver är en bytta, lite vatten och allt ifrån karamellfärg, glitterpulver och paljetter till blommor, pasta och ketchup eller vad nu hennes föräldr… jag menar undersåtar, har tålamod med. Borde ju vara lag på att alla parterapeuter kunde koka detta magiska, tänk så få skilsmässor det skulle finnas (med undantag för de par som klivit i en bytta odefinierbar sörja en gång för mycket kan tänkas).

littlemissfixit_hantihelgen23-25sept_02

Och apropå blommor, jag älskar mina Mårbacka-pelargoner och ännu har de inte fallit offer för magiska brygder. Däremot höll de på att dö för mig mitt i semestern men efter att jag ställde ut dem på trappan och lämnade dem åt sitt öde så växer de som aldrig förr.

littlemissfixit_hantihelgen23-25sept_04

Igår kväll blev det favorit i repris med Prosecco och plockmat innan vi somnade i kakelugnsvärmen alla tre…

littlemissfixit_krankelosa00

…för att gå upp med tuppen, packa ihop oss och köra in till stan igen i morse. Först var det dans.

littlemissfixit_hantihelgen23-25sept_06

Och sen blev det hotellbrunch och bus i parken innan söndagsmatinén. Tänk att det finns hus, hundratals år gamla, som har hemliga gångar mellan sig dit bara mycket små människor har tillträde. Vilket äventyr att smita ifrån alla vuxna som går och pratar om renoveringsplaner och annat tråkigt.

littlemissfixit_hantihelgen23-25sept_07

Medan övriga familjemedlemmar var på bio drog jag på mig just renoveringsskjortan och förberedde för nästa fas. Det är golvet på övervåningen som ska få nya kläder och efter ett par timmar med detta sliter jag nu mitt hår i vånda över vad jag ska göra med eländet. Fortsättning följer…

littlemissfixit_hantihelgen23-25sept_03

Foto: Sara Zetterström


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »