Miscellaneous w38/2016

Denna veckas blandband cirkulerar bara kring vardagsrum nummer 2. När det går trögt i beslutsordningen så försöker jag fokusera på slutresultatet och visualisera oss i det färdiga rummet istället, det håller i alla fall min motivation uppe. Just nu riktigt kliar det i fingrarna att sätta släggan i putsen på murstocken. Lite läbbigt är det Läs Mer »

Miscellaneous w38/2016

Denna veckas blandband cirkulerar bara kring vardagsrum nummer 2. När det går trögt i beslutsordningen så försöker jag fokusera på slutresultatet och visualisera oss i det färdiga rummet istället, det håller i alla fall min motivation uppe.

Just nu riktigt kliar det i fingrarna att sätta släggan i putsen på murstocken. Lite läbbigt är det ju för i värsta fall är den hemskt ful under och vi (jag) måste blidka min från början gravt skeptiska man och låta putsa om den. Hej tråkigaste utgiften ever (okej, lagning av backningsbuckla på bilen smäller eventuellt högre i den kategorin). I bästa fall ser den ut som köksväggen i @annacates förra hem…

miscellaneous_38-2016_brickwall

Nu när vi får djupare och mer rejäla fönsterbänkar tänker jag att jag vill ha lite större växter i fönstret. Åtminstone det i norrläge för där trivs alla växter toppen. Fiolfikus ser man ju till leda men något storbladigt och lite mer högrest får det minsann bli.

miscellaneous_38-2016_big_plant

Apropå både leda och storvulet så är tapetfrågan en annan nöt att knäcka. Att hitta en som inte är söndersnurrad på internet men som jag samtidigt sett tillräckligt många gånger för att vilja ha chans på kan ju tyckas som en omöjlig ekvation. Hade jag tapetserat i maj hade det blivit Raphael från Sandberg men efter Kinfolk-hypen börjar jag ledsna trots att den är så vacker.

miscellaneous_38-2016_sandbergs_raphael

Nästa nöt är soffan. Helst vill jag ha en svensktillverkad, eller åtminstone europeisk, och klassad som bra miljöval. Alternativt vintage. Jag räknar med att investera en slant men jag vill inte behöva ta banklån för att glo på tv och dessutom vill jag ha plats för många utan att den blir bulkig och skön både för vågrätt filmtittande och rätt upp-och-ner-sittande samtal över en tekopp.

miscellaneous_38-2016_velvet_sofa

Speaking of tekopp. Tjejerna bakom Babes in Boyland har gjort ännu en plåtning för Livet hemma och jag blir så förjordans sugen på björnbär till frukost, lunch och fika. De två första höstarna plockade jag litervis på torpet men de senaste två har varit för torra. I helgen hittade jag ett fåtal exemplar av det svarta guldet men jag håller tummarna för fler.

miscellaneous_38-2016_blackberries

Något annat jag håller tummarna för är ett roligt jobbuppdrag som jag ska försöka ro i hamn i veckan som kommer. Kunden i fråga hade blivit tipsad om att jag kunde vara rätt person för uppdraget och just det är lite som drömmen för en inredningsarkitekt – en kund som vet vad den vill men är klok nog att ta hjälp att förverkliga drömmen. Men som sagt, än är det långt kvar till ett avtal. Lite kortare bit är det till sängen och nu ska jag sova sju kvart i timmen så att jag orkar med de sex (6!) timmarna av intervjuer jag har framför mig imorgon. Tengbom ritar en ny skola och jag ska ta fram inredningskonceptet så att prata med nyckelpersonerna som kommer jobba i lokalerna är ju liksom en bra början.

Spara


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Miscellaneous

 • Miscellaneous w41/2016

  Helgen har verkligen gått i snigelfart och jag har bara legat i soffan och läst mina nya böcker… Ha! Det var ingen som trodde på den va?! Nope, i vanlig ordning gick det blinketi-blink-fort mellan fredag och söndag, min syrra med sambo har varit nere på besök och förutom mysiga middagshäng om kvällarna så har Läs Mer »

 • Miscellaneous w40/2016

  Oh my vilken supersnabb helg, kändes som att lördag och söndag tävlade om att ta slut snabbast. Här hemma fortsätter renoverandet och det går bra tackar som frågar. Vi är till exempel fortfarande gifta. Men ännu är statusen på ofattbara låga nivåer som att knacka ner puts från murstocken (ju ops, den tillkom liksom på Läs Mer »

 • Miscellaneuos w 39/2016

  Veckans småhopp kommer här, sånt som snurrar i mitt huvud och gillas på ena eller andra eller båda visen. Första trevande dagarna av oktober har avverkats och redan 100% regn. Men desto större anledning att verkligen använda den där gamla oljelampan och kura i soffan. Om man hade någon förstås. Emma Olbers REjoin från Ire Läs Mer »

 • Miscellaneous w38/2016

  Denna veckas blandband cirkulerar bara kring vardagsrum nummer 2. När det går trögt i beslutsordningen så försöker jag fokusera på slutresultatet och visualisera oss i det färdiga rummet istället, det håller i alla fall min motivation uppe. Just nu riktigt kliar det i fingrarna att sätta släggan i putsen på murstocken. Lite läbbigt är det Läs Mer »