Handgjort i England

Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

Handgjort i England

Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket som snurrar i skallen. Många produktval och mycket tankar kring design.

Det som fascinerar mig med design är den där tillfredsställelsen när funktion och form lirar tillsammans. Och att föremål verkligen kan göra skillnad. Ett sådant tillskott här hemma, om än i liten skala, är ägghållaren som jag hittade på The Kitchen i somras efter att först sportat det i Artilleriet Studio, m å s t e visa bilder därifrån (suck av vällust). Har man ont om plats i kylskåpet så är alla möjligheter till alternativförvaring välkommet och nej äggkartongerna hamnar inte under kategorin “förpackningar för snygga för att gömma i skåp”. Självklart är kylskåpsförvaring av ägg att föredra men de blir inte omedelbart dåliga av att stå framme, särskilt inte i den takt vi gör av med dem i vår familj. Jag lärde mig precis att man även förlänger hållbarheten genom att förvara äggen upp och ner, med den trubbiga änden uppåt, då hjälper nämligen äggblåsan till att hålla ägget fräscht så så fort jag har publicerat det här inlägget så kommer jag gå och vända på alla ägg innan läggdags. En extra härlig grej är att ägghållaren är handgjord i lera och så där snyggt operfekt glaserat. Jag blir glad varje gång jag tittar på den, och det är också bra design!

littlemissfixit_eggrack


3 kommentarer på "Handgjort i England"

 1. Maria skriver:

  Jättefin! Men jag har för mig att jag läst precis tvärtom, att den spetsiga sidan ska vara upp?

 2. Camilla skriver:

  Hej!

  Oavsett vilket håll äggen ska stå på så kan jag tipsa om att datumet på äggkartongen gäller för om äggen förvaras i rumstemperatur, förvarar du äggen i kylskåp så håller de flera månader längre än bäst-före-datum. Bra va! Så du kan med gott samvete ha äggen i den fina hållaren utanför kylen.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Design

 • Gerilladesignat cykelställ till skänks

  Jag har gott om talangfulla kollegor och här kommer ett litet smakprov på detta – det temporära cykelstället Istället. Fin liten film också. Tengboms huvudkontor ligger på Katarinavägen ovanför Slussen vilket såklart påverkar Stockholmskollegorna i vardagen eftersom det som en gång var en kommunikativ knutpunkt nu är under total förändring. Stockholms stad har som mål Läs Mer »

 • Handgjort i England

  Redan torsdag, och jag känner mig som en trasig grammofonskiva men faktum är att det går rasande snabbt nu. Mycket på jobbet, mycket hemma och så föräldramöte på förskolan på det så grannarna får rycka in som barnvakt. Livspusslet alltså. 1000-bitars. I och med att jag jobbar i flera projekt parallellt så är det mycket Läs Mer »

 • Mitt senaste vintage-fynd

  Ibland blir saker så självklara när de sker. Som den här fåtöljen jag förälskade mig i på IKEA-muséet i Älmhult för några veckor sedan (i den fina musei-shopen har de en vintage-del med utgångna produkt-pärlor från möbeljätten), den bara tog sin plats i vardagsrummet och kändes självklar där den nu står. Jag föll för detaljerna, Läs Mer »

 • Hus och ljus

  Plötsligt swischade ett bekant hus förbi på internettet. Ja, för har man jobbat för Ikea Communications så har man liksom koll på fina locations i Älmhult med omnejd och ni som kan mitt Instagram kommer känna igen det från mitt flöde för en sisådär 46 v sen (nej jag begär inte att någon faktiskt ska Läs Mer »