Dancing in September

Sista septemberkvällen och förutom att jag önskade att energin var lite mer i nivå med “nä nu startar vi ett dansgolv-känsla” än befintliga “jag ligger asobekvämt men jag är för trött för att flytta mig 5 cm-känsla” så är det mysigt och rofyllt att vara hemma och veta att två hela dagar ihop med de Läs Mer »

Dancing in September

Sista septemberkvällen och förutom att jag önskade att energin var lite mer i nivå med “nä nu startar vi ett dansgolv-känsla” än befintliga “jag ligger asobekvämt men jag är för trött för att flytta mig 5 cm-känsla” så är det mysigt och rofyllt att vara hemma och veta att två hela dagar ihop med de två filurerna som jag gillar allra mest ligger framför oss.

September ja, speaking of dansgolv. Känns som om hela september handlat om golv för vår del. Golvet på övervåningen. Lägga nytt, behålla det gamla, nota golv, laga med lim & spån, kanske finns det en engelsk mirakelmixtur som gör springor osynliga, slipa ner det, blocketfynda gammalt golv, inse att gammalt golv var ännu värre än befintligt, täckmåla, linoljefärg, acrylatfärg, socklar, bröstlister och fan och hans moster.

Men så är det när man renoverar gamla hus, inget är spikrakt – varken vägen eller väggarna. September var en bra månad och bjöd inte bara på fantastiskt väder utan också mysiga mitt-i-veckan-middagar, en hel massa frukt, annorlunda jobbuppdrag, middag hemma hos några för första gången. Dessutom hann jag med en oförglömlig tjejhelg i Växjö och njöt varenda morgon (förutom i onsdags när jag blev dyngsur) av min cykeltur till jobbet. Mat, natur, gamla hus och nya inredningsuppdrag skulle kunna sammanfatta mitt liv rätt bra.

img_4659.jpg 1. Mitt strössel på glassen – är det inte läkarbesök p g a gnissliga tänder så är det hundra teckningar om dagen, livet blir aldrig tråkigt med dig Boo ♡. 2. Äppelkaka i solnedgång på torpet, den lilla oasen där vi kan skrota runt lite hur som. 3. Golvet. Love & hate, men det blir nog bra… 4. Humlen växer helt galen i trädgården och mitt minneskort svämmar över av bilder. Vacker! 5. Vem har sagt att frukt inte är godis? Särskilt när man blandar det med rom och socker. Fick kilovis med plommon från grannen och gjorde Romtopf som om det kunde lösa världsfreden. 6. En ovanligt vanlig dag på jobbet, jag ska inreda ett kontor för de som jobbar med vindkraftverk till havs och var på studiebesök. Men kontoret ligger på land, lite synd kan en tycka. 7. Vuxensparkdräkter i slinkiga material – älskar’t. 8. Molnen lät solen få fritt spelrum i september men ett par mornar låg dimman tät och allt blev magi. Kalmar må vara en avkrok men det är en vacker liten avkrok. 9. Den där tjejhelgen som inledde månaden, så mycket god mat och härliga ställen att uppleva i Växjö. Måste kanske sno ihop en Växjö-guide.

Följ mig gärna på instagram där jag också heter @littlemissfixit

Ba de ya, say do you remember
Ba de ya, dancing in September
Ba de ya, never was a cloudy day 

September har varit fint och jag kan inte annat än hålla med Earth, Wind & Fire. Bara lite dimmigt och alldeles underbart jävligt i renoveringskaoset. Bring it on oktober, jag är redo.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Saras personliga

 • Husdröm på Skogsvägen i Bergkvara

  Det var inte utan att jag föll som en fura när det här huset fastnade på näthinnan imorse. Ännu en hundraåring, vitmålad, med en fantastisk trädgård och med vinklar och vrår. Fast nästan dubbelt så stor som vårt casa dårå. Ja jösses, tänk om man bara kunde samla på vackra hus. Och tänk om man Läs Mer »

 • Hundraåringen

  Kanske har jag nämnt det förr men det är så himla häftigt att jag bara måste skriva ner det mer utförligt, dessutom passar det bra då jag kom över en gammal bild på vårt hus Hundraåringen häromdagen. 2007 lämnade vi ö-livet på Gotland för en permanent tillvaro i vår nya hemstad Kalmar. Eller nygamla får Läs Mer »

 • Helgpeppen!

  Jag har fått mejl och sms med frågor om det hänt något med tanke på bloggtystnaden. Nej, det har inte hänt “något” det har bara varit hysteriskt mycket på alla fronter och jag har fått mobilisera all energi till höstens jobbpuckel. Nog om detta, vi packade väskorna och är nu på väg till Gotland, helgpeppen Läs Mer »

 • Steg ett mot nytt badrum

  Många (läs: min storayster till exempel) skulle troligen ha ett helfärdigt underlag med ritningar och produktlistor innan de drar igång en renovering. Eftersom jag tycker det är viktigare med rätt saker så kanske vi börjar i fel ände ibland. Som i helgen när Jesper hittade ett Gjutjärnsbadkar på Blocket. Eller på Blocket förresten, snarare 35 Läs Mer »