Miscellaneous w40/2016

Oh my vilken supersnabb helg, kändes som att lördag och söndag tävlade om att ta slut snabbast. Här hemma fortsätter renoverandet och det går bra tackar som frågar. Vi är till exempel fortfarande gifta. Men ännu är statusen på ofattbara låga nivåer som att knacka ner puts från murstocken (ju ops, den tillkom liksom på Läs Mer »

Miscellaneous w40/2016

Oh my vilken supersnabb helg, kändes som att lördag och söndag tävlade om att ta slut snabbast. Här hemma fortsätter renoverandet och det går bra tackar som frågar. Vi är till exempel fortfarande gifta. Men ännu är statusen på ofattbara låga nivåer som att knacka ner puts från murstocken (ju ops, den tillkom liksom på vägen), beställa fel taklister, måla rätt golvsocklar och så. Två steg fram och ett bak – precis som renovering är.

Men skit i det nu för det är dags för veckans blandning, det är mycket som snurrar i min skalle…

weekend

Fiolfikus, ja tack! Eller egentligen vad som helst storvuxet som inte skriker 80-tal. Förvisso får jag djupare fönsterbänkar på övervåningen nu men jag vill ändå ha en stor härlig golvväxt (obs, allt är relativt, takhöjden är blott 2,2 m) som kan syresätta hela rummet. Höga krav men jag lovar att prata med den utvalda plantan varje dag. Tar gärna emot tips på fina svulstiga växter som tål vårt torra vinterklimat inomhus.

fiolfikus

Fortfarande drivs det här huset på el tyvärr men i framtiden drömmer jag om vattenburna element. Och vackra ska de vara. Typ så här.

vackert_element

Golvfärgen är satt! Det blir en varmgrå nyans, NCS S 2002-Y, och jag velade länge mellan en kallare grå och den här som passar huset och vårt skruttiga golv perfekt. Den kommer kännas väldigt beige på sommareftermiddagar eftersom solen flödar in i det rummet så dags, men det blir bra. Dessutom bra kulör om någon vi missat att lacka någon golvkvist som bestämmer sig för att blöda igenom. Tur att Hildur finns i mitt liv när färgpaniken är ett faktum. Underskatta aldrig någon att bolla kulörer med, det kan vara avgörande för hela rumsupplevelsen!

ncs-s2002-y-_golvfarg

Sofia på Mokkasin har ju flyttat till egen kupé igen, dessutom stänger hon ner sin fina webbshop. Jag förstår henne, var sak har sin tid, men jag kommer sakna den. Passa på att fynda innan lagret tar slut då det är 20% i butiken. Själv slog jag redan i måndags till på två små tatamis.

mokkasin_1amongtheclouds_landscape

En foto och stylingworkshop i London, hur härligt låter det inte? London kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta sedan jag bodde där 2008. Fulham var mitt hem, jag jobbade extra i Notting Hill och pluggade matte i Hammersmith (och blev smått förälskad i min lärare) så att få uppleva staden i en vecka med Beth Kirby som driver Local Milk verkar ju som en dröm. Jag får dock drömma vidare eftersom vi kommer åka iväg och fira en viss fyrtioåring i familjen just då (inte mig, vad tror ni, jag är myyyycket yngre än så, minst 15 månader). Tipstack till Johanna!

local-milk_londonflowershop

Men apropå workshop. Det är inte alls länge till jag faktiskt lämnar Sverige för en. Om mindre än två veckor så ska äntligen Hildur och jag ses. Vi drar till Bergen och träffar Gudy Herder från Eclectic Trends för några dagar på Interior & Boligmessen och en moodboard-workshop. Kan knappt bärga mig.

hege-morris-moodboard-eclectic-trends-2

Sist ut blir en rykande färsk nyhet från Daniel Wellington som nu släpper sin Classic Black. Jag gillar maskulina klockor för trots att jag har smala handleder så föredrar jag modellen större. Och visst är det konstigt men DW har lyckats göra en dussinklocka som alla har och ändå är den så klassisk att det inte stör mig det minsta. Jesper hintade något om en passande farsdag-present men det borde han veta vid det här laget att Boo inte kommer välja en svart klocka med brunt läderarmband, nej han kommer få en lila med prinsessor och jag kan ha den här snyggingen för mig själv.

dw_classic_st-mawes_b40s


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Miscellaneous

 • Miscellaneous w41/2016

  Helgen har verkligen gått i snigelfart och jag har bara legat i soffan och läst mina nya böcker… Ha! Det var ingen som trodde på den va?! Nope, i vanlig ordning gick det blinketi-blink-fort mellan fredag och söndag, min syrra med sambo har varit nere på besök och förutom mysiga middagshäng om kvällarna så har Läs Mer »

 • Miscellaneous w40/2016

  Oh my vilken supersnabb helg, kändes som att lördag och söndag tävlade om att ta slut snabbast. Här hemma fortsätter renoverandet och det går bra tackar som frågar. Vi är till exempel fortfarande gifta. Men ännu är statusen på ofattbara låga nivåer som att knacka ner puts från murstocken (ju ops, den tillkom liksom på Läs Mer »

 • Miscellaneuos w 39/2016

  Veckans småhopp kommer här, sånt som snurrar i mitt huvud och gillas på ena eller andra eller båda visen. Första trevande dagarna av oktober har avverkats och redan 100% regn. Men desto större anledning att verkligen använda den där gamla oljelampan och kura i soffan. Om man hade någon förstås. Emma Olbers REjoin från Ire Läs Mer »

 • Miscellaneous w38/2016

  Denna veckas blandband cirkulerar bara kring vardagsrum nummer 2. När det går trögt i beslutsordningen så försöker jag fokusera på slutresultatet och visualisera oss i det färdiga rummet istället, det håller i alla fall min motivation uppe. Just nu riktigt kliar det i fingrarna att sätta släggan i putsen på murstocken. Lite läbbigt är det Läs Mer »