Japansk städkonst – nytt i bokhyllan

Under hösten har det inte blivit många timmars läsning, snarare har jag haft svårt att hålla mig vaken tillräckligt länge för att hinna läsa klart sagan för Boo de kvällar jag inte rivit tapet, spacklat fogar eller knackat puts men så fort det ljusnar i renoveringstunneln ska det bli ändring på det då två nykomlingar Läs Mer »

Japansk städkonst – nytt i bokhyllan

Under hösten har det inte blivit många timmars läsning, snarare har jag haft svårt att hålla mig vaken tillräckligt länge för att hinna läsa klart sagan för Boo de kvällar jag inte rivit tapet, spacklat fogar eller knackat puts men så fort det ljusnar i renoveringstunneln ska det bli ändring på det då två nykomlingar dykt in i bokhyllan.

Läste ett boktips om städböckerna av Japanska Marie Kondo och för mig har hösten, snarare än nyåret, alltid betytt nystart. Det hör liksom till och känns hälsosamt att röja i skåp och lådor med jämna mellanrum och skicka vidare en del hyllvärmare så här när sommarvärmen är ett bleknande minne. Tydligen skulle de vara bättre på engelska så jag skippade de svenska upplagorna.

Jag blev lite förvånad när jag fick hem böckerna, dels var de mycket mindre än jag väntade mig men även så är både The life-changing magic of tydying up och Spark Joy teoretiska böcker om ett praktiskt ämne och den första boken innehåller inte en endaste bild eller illustration Onekligen är jag nu väldigt nyfiken på om jag kommer komma ut som nyfrälst (läs: med ett minimalistiskt hem) på andra sidan av Kon-Marie metoden, även om jag har svårt att se att det skulle ske något mirakel på samlarfronten.

Har du läst någon eller båda av böckerna får du gärna dela med dig av dina erfarenheter! Jesper hoppas ju på ett under förstås…

littlemissfixit_marie_kondo_tidying_books

Foto: Sara Zetterström


2 kommentarer på "Japansk städkonst – nytt i bokhyllan"

 1. Amanda skriver:

  Älskar Marie Kondos “Konsten att städa”! Jag blev botad från mitt samlarbeteende innan boken ens var färdigläst. Det viktigaste tyckte jag var att lära sig att tänka på ett nytt sätt, ex. “den här tröjan har jag aldrig använt, men den fyllde sin funktion när jag köpte den, då den tillfredställde ett behov i mig då, och nu ska den få göra någon annan glad”. Lycka till med läsandet och rensandet 🙂

  • Little Miss Fix It skriver:

   Har nästan tagit mig igenom den första boken, och ja, tankesättet ändras verkligen! Men än har jag bara rensat ut ongens garderob…


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Läsvärt

 • Japansk städkonst – nytt i bokhyllan

  Under hösten har det inte blivit många timmars läsning, snarare har jag haft svårt att hålla mig vaken tillräckligt länge för att hinna läsa klart sagan för Boo de kvällar jag inte rivit tapet, spacklat fogar eller knackat puts men så fort det ljusnar i renoveringstunneln ska det bli ändring på det då två nykomlingar Läs Mer »

 • Boktips: 3 sagor för stora småbarn

  Boo hade lite feber när hon kom hem från förskolan igår så idag har hon först hängt med sin pappa och nu på eftermiddagen var det vår tur att hemmamysa. Kanske det bästa tillståndet, inte särskilt sjuk men inte helt frisk och det enda rätta är att mysa i soffan och läsa sagor för utanför Läs Mer »

 • Happy Friday!

  Helgkänslan är monumental! Jesper står i köket och det vankas ljuvlig middag om jag ska tro dofterna som sprider sig hit till bordet i burspråket, där jag serverades ett glas rosé och snacks och sitter och bloggar. Efter en intensiv dagisvecka somnade Boosan i bilen på vägen hem från lite ärenden för ett par timmar Läs Mer »

 • Madeleines bokbebis

  Om ett par månder kommer en ny härlig bok där torpet har en biroll…

  Läs Mer »