Miscellaneous w41/2016

Helgen har verkligen gått i snigelfart och jag har bara legat i soffan och läst mina nya böcker… Ha! Det var ingen som trodde på den va?! Nope, i vanlig ordning gick det blinketi-blink-fort mellan fredag och söndag, min syrra med sambo har varit nere på besök och förutom mysiga middagshäng om kvällarna så har Läs Mer »

Miscellaneous w41/2016

Helgen har verkligen gått i snigelfart och jag har bara legat i soffan och läst mina nya böcker…

Ha! Det var ingen som trodde på den va?! Nope, i vanlig ordning gick det blinketi-blink-fort mellan fredag och söndag, min syrra med sambo har varit nere på besök och förutom mysiga middagshäng om kvällarna så har vi passat på att fixa färdigt vissa saker innan snickaren kommer i morgon igen. Övriga veckan har bjudit på tre parallell-projekt på jobbet så mitt skrivbord ser oklanderligt ut. Det är nämligen aldrig så städat som när huvudet är fullt. Som en motpol, röra i huvudet kräver nitisk ordning runt omkring. Inför slutspurt av snickerijobb på övervåningen för den här gången sitter jag med skisser över bröstningen som ska löpa runt rummet. Andreas, vår snickare, brukar gilla mina idéer – åtminstone är han snäll nog att säga det i alla fall. Här kommer lite av det som inspirerar mig just nu.

Bröstpanel till exempel, vår variant kommer inte bli fullt så här dekorerad, inte heller har vi 3,5 m i takhöjd, men det kommer precis som här att tillföra rummet något. Bilden hittas i min inspirationsmapp som heter Livingroom på Pinterest.

Bröstpaneler med hylla, sekelskifte:

Tidigare i veckan så fick jag nys om denna skönhet via en kollega, December från Konsthantverk i Tyringe. S å  h i m l a  f i n! Ser den lilla som ett perfekt litet smycke på en av våra nya fönsterbänkar uppe i tv-rummet. När det blir klart, kanske lagom till december… #målbild

Det här med soffa då. Jo nu blir det troligtvis en roströd plyschsoffa. Ibland, som när vi skulle köpa hus till exempel, så står vi liksom maktlösa inför det faktum att bli valda snarare än att välja. Huset Hundraåringen valde oss. Och nu har en soffa i en färg jag absolut inte tänkt mig, valt oss igen. To be continued. Och det är inte soffan på bilden som har skrivit brevet.

Velvet decorative pillows - www.noraquinonez.com #homedecor #decorativepillows:

Avslutningsvis längtar jag efter en kväll vikt att se pilotavsnittet av The Collection. SVT’s nya kostymdrama som ska fylla skorna efter Downton Abbey. Ingen lätt uppgift, men förutsättningarna med en storyline i ett Parisiskt modehus i mitten av 1900-talet är ju tämligen goda tänker jag.

the_collection

Nu ska här täckas golv, så länge fick vi njuta av att det äntligen är färdigt. Men snickaren ska ju kunna jobba också så bara att gilla läget.

Spara


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Annons

Miscellaneous

 • Miscellaneous w41/2016

  Helgen har verkligen gått i snigelfart och jag har bara legat i soffan och läst mina nya böcker… Ha! Det var ingen som trodde på den va?! Nope, i vanlig ordning gick det blinketi-blink-fort mellan fredag och söndag, min syrra med sambo har varit nere på besök och förutom mysiga middagshäng om kvällarna så har Läs Mer »

 • Miscellaneous w40/2016

  Oh my vilken supersnabb helg, kändes som att lördag och söndag tävlade om att ta slut snabbast. Här hemma fortsätter renoverandet och det går bra tackar som frågar. Vi är till exempel fortfarande gifta. Men ännu är statusen på ofattbara låga nivåer som att knacka ner puts från murstocken (ju ops, den tillkom liksom på Läs Mer »

 • Miscellaneuos w 39/2016

  Veckans småhopp kommer här, sånt som snurrar i mitt huvud och gillas på ena eller andra eller båda visen. Första trevande dagarna av oktober har avverkats och redan 100% regn. Men desto större anledning att verkligen använda den där gamla oljelampan och kura i soffan. Om man hade någon förstås. Emma Olbers REjoin från Ire Läs Mer »

 • Miscellaneous w38/2016

  Denna veckas blandband cirkulerar bara kring vardagsrum nummer 2. När det går trögt i beslutsordningen så försöker jag fokusera på slutresultatet och visualisera oss i det färdiga rummet istället, det håller i alla fall min motivation uppe. Just nu riktigt kliar det i fingrarna att sätta släggan i putsen på murstocken. Lite läbbigt är det Läs Mer »